سلامتی

مراقبت های بعد از جراحی دندان عقل【سال1403】❤️

ما در این مقاله مراقبت های بعد از جراحی دندان عقل را در اختیار شما قرار داده ایم. یکی از شایع ترین و متداول ترین درمان‌ های دندانپزشکی جراحی دندان عقل می باشد. جراحی دندان عقل دارای انواع مختلفی است که انواع جراحی دندان عقل، با توجه به مدل جای ‌گیری دندان عقل در فک مشخص می شود. دندان عقل در موقعیت بسیار حساسی قرار می گیرد که نظافت آن بسیار سخت است و از سوی دیگر به خاطر این که درون لثه است به بافت لثه و نواحی اطراف فشار زیادی وارد می کند. برای انجام جراحی دندان عقل سعی کنید به بهترین و با تجربه ترین پزشک مراجعه نمایید.

چرا باید جراحی دندان عقل انجام شود؟

یکی از شایع ترین و متداول ترین درمان‌ های دندانپزشکی جراحی دندان عقل می باشد. پزشکان برای جلوگیری از ایجاد درد دندان یا خرابی دندان‌ های دیگر جراحی دندان های عقل را پیشنهاد می کنند. برای کشیدن دندان عقل، بیمار باید تحت جراحی قرار بگیرد. جراحی دندان عقل با استفاده از بی ‌حسی و آرام بخش انجام می شود. در برخی مواقع برای انجام جراحی دندان عقل بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد. برای انجام جراحی دندان عقل دندانپزشک برشی در لثه افراد ایجاد می ‌کند و سپس دندان عقل را با ابزار مختلف خارج خواهد کرد. بعد از خارج کردن دندان عقل با استفاده از نخ‌ هایی که قابل جذب هستند محل برش، بخیه می شود. ممکن است کشیدن دندان عقل نسبت به دندان ‌های دیگر به زمان بیش تری نیاز داشته باشد. جراحی دندان عقل انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن پرداخته ایم. برای انجام این جراحی به بهترین کلینیک دندانپزشکی در تهران مراجعه کنید.

چرا باید جراحی دندان عقل انجام شود؟

انواع جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل دارای انواع مختلفی است که انواع جراحی دندان عقل، با توجه به مدل جای ‌گیری دندان عقل در فک مشخص می شود. انواع جای‌ گیری دندان عقل، شامل موارد زیر می باشند:

  • نهفتگی افقی دندان عقل
  • نهفتگی به سمت ناحیه عقب دهان
  • نهفته عمودی دندان عقل
  • نهفتگی مزیال دندان عقل

دندانپزشکان با توجه به نوع رشد دندان عقل و دیگر عوامل از روش‌ های مختلفی برای کشیدن دندان عقل استفاده می‌ کنند. با توجه به نحوه جای ‌گیری دندان عقل، جراحی آن به دو دسته جراحی دندان عقل نهفته و جراحی دندان عقل نیمه نهفته تقسیم می ‌شوند.

جراحی دندان عقل نهفته

اگر دندان عقل به طوری باشد که از لثه خارج نشود و بیرون نیاید نیاز به جراحی دارد که این دندان را دندان عقل نهفته می ‌نامند. در این روش جراح با برش لثه و متناسب با شرایط دندان، آن را خرد کرده و تکه تکه خارج می ‌کند. جراحی دندان عقل نهفته با بی‌ حسی انجام می ‌شود و معمولا حین جراحی دردی را حس نمی‌ کنید، پس نگران درد این جراحی نباشید. برای انجام این جراحی باید به بهترین دندانپزشک در تهران مراجعه نمایید. به دلیل این که دندان عقل نهفته معمولاً دیده نمی ‌شود سبب بروز مشکلات بسیار زیادی خواهد شد. به تعویق انداختن جراحی دندان عقل نهفته ممکن است مشکلات غیرقابل جبرانی را برای بیمار ایجاد کند پس سعی کنید برای انجام جراحی به بهترین دندانپزشک مراجعه نمایید. دندان عقل نهفته دارای فولیکول یا همان کیسه رویشی در اطراف خود خواهد بود که با گذشت زمان ممکن است تغییر ماهیت دهد و به تومور یا کیست‌ تبدیل شود. جراحی دندان عقل نهفته قبل از رسیدن به سن 25 تا 30 سالگی اهمیت زیادی دارد. برای انجام جراحی دندان عقل دندانپزشک برشی در ناحیه دندان عقل ایجاد می کند و بعد از آن استخوان اطراف آن برداشته می شود و در آخر دندان عقل به قطعات کوچک تری تقسیم می ‌شود تا به راحتی خارج شود.

جراحی دندان عقل نیمه نهفته

اگر دندان عقل افراد مانند دندان ‌های دیگر رشد کرده باشد به روش‌ های عادی کشیده می شود و نیازی به جراحی ندارد. در غیر این صورت اگر دندان عقل به ‌طور کامل از لثه خارج نشود و مقداری از آن در لثه بماند، نیاز به جراحی دارد که به این دندان، دندان عقل نیمه نهفته می ‌گویند. جراحی دندان عقل نیمه نهفته توسط جراح دندانپزشک انجام می‌ شود و امری بسیار ضروری می باشد. در صورت جراحی نکردن آن ممکن است سبب التهاب لثه و عفونت آن شود. برای جراحی باید با تجربه ترین جراح را انتخاب کنید.

مراقبت‌ های قبل و بعد از جراحی دندان عقل

انجام هر جراحی نیاز به مراقبت هایی دارد. دندان عقل نیز مانند دیگر جراحی ها نیاز به مراقبت هایی قبل و بعد از آن دارد. در این قسمت برخی مراقبت ها را در اختیار شما قرار داده ایم، برخی از این مراقبت ها عبارتند از:

مراقبت ‌های قبل از جراحی دندان عقل

  • افرادی که به بیماری ‌های زمینه ‌ای مانند مشکلات قلبی، فشارخون مبتلا هستند و یا حتی دارای سابقه بیماری‌ هایی مانند پیوند اعضا یا سکته مغزی هستند باید حتما پزشک خود را در جریان بگذارند تا برنامه های قبل از انجام جراحی دندان عقل در اختیار آن ها قرار بگیرد.
  • افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده می ‌کنند باید توجه داشته باشند که حدود دو روز قبل از انجام جراحی باید مصرف آسپرین را قطع کنند.
  • حدود 3 روز قبل از انجام جراحی دندان عقل سعی کنید از مصرف دخانیات بپرهیزید‌.

مراقبت ‌های بعد از جراحی دندان عقل

  • بعد از انجام جراحی سعی کنید از کمپرس سرد بر روی صورت استفاده نمایید تا تورم از بین برود.
  • هنگام انجام جراحی هیچ دردی را حس نمی کنید زیرا از بی حسی استفاده می شود ولی بعد از رفع اثرات داروی بی حسی فرد دچار درد می ‌شود. در این صورت برای کاهش درد باید از مسکن ‌های تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید.
  • تا 12 ساعت بعد از کشیدن دندان عقل باید از غذاهای مایع و سرد استفاده کنید، زیرا خوردن غذاهای سفت برای شما عوارضی را به دنبال دارد.
  • تا یک هفته نباید با ناحیه ای که جراحی در آن قرار گرفته غذا را بجوید.
  • حدود یک هفته بعد از جراحی دندان عقل از کشیدن سیگار پرهیز کنید.
  • محل زخم و بخیه‌ ها را به هیچ عنوان دستکاری نکنید.
  • در روز دوم دهان را با کمک سرم شستشو یا آب نمک رقیق شده ضدعفونی کنید.
مراقبت‌ های قبل و بعد از جراحی دندان عقل

علائم وجود دندان عقل نهفته

در صورتی که افراد علائمی مانند درد شدید، عفونت و تورم داشته باشند در صورتی که دندان های آن ها سالم است، این امر می تواند عاملی برای وجود دندان عقل نهفته باشد. برای تشخیص دقیق باید به بهترین کلینیک دندانپزشکی و بهترین و با تجربه ترین دندانپزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید.

مشکلات ناشی از آن

دندان عقل در موقعیت بسیار حساسی قرار می گیرد که نظافت آن بسیار سخت است و از سوی دیگر به خاطر این که درون لثه است به بافت لثه و نواحی اطراف فشار زیادی وارد می کند. این موقعیت مشکلاتی را به وجود می آورد که این مشکلات عبارتند از:

درد و ورم در لثه: با شروع رشد دندان عقل درد آغاز می شود و مدت ها با شما خواهد بود. خوردن و آشامیدن سخت می شود و با کوچک ترین فشاری درد آن افزایش می یابد. رشد دندان به لثه و بافت آن فشار بسیار زیادی وارد می کند.

پوسیده شدن دندان: یکی از مشکلات دندان عقل پوسیدن دندان های دیگر است. عدم امکان نظافت و مسواک لثه در قسمت انتهایی، فشار زیاد به بافت ها و .. ممکن است سبب ایجاد عفونت در این ناحیه شود که منجر به پوسیده شدن دندان عقل نهفته و دندان دیگر می شود.

چه زمانی جراحی دندان عقل نهفته الزامی است؟

برای درمان دندان عقل نهفته همیشه فرد تحت جراحی قرار نمی گیرد و الزام جراحی توسط معاینات، عکس برداری ها و تصمیم نهایی دندانپزشک مشخص می شود. برخی از مواردی که معمولا دندانپزشک با توجه به آن ها تصمیم می گیرد شامل موارد زیر می باشند:

درد شدید: اولین موری که افراد با آن مواجه می شوند درد می باشد که در اغلب موارد با درمان های مقدماتی برطرف نمی شود و زندگی عادی فرد را مختل می کند.

آسیب به سایر دندان ها: دندان عقل در جهت غیر معمولی رشد می کند و این امر سبب به هم ریختن فرم و حالت سایر دندان ها می شود. در شرایطی که فشار ناشی از این دندان زیاد باشد به طوری که سبب کج شدن دیگر دندان ها شود نیاز به جراحی وجود دارد.

عفونت لثه: به دلیل موقعیت نامناسب دندان های عقل بهداشت به خوبی انجام نمی شود و عدم انجام بهداشت در این ناحیه سبب عفونی شدن دندان می شود و بسیاری از افراد دچار این مشکل می شوند. زمانی که این عفونت در اطراف دندان نهفته شدت گیرد ، نیاز به جراحی است.

عفونت استخوانی: اگر درمان به موقع دندان عقل صورت نگیرد این امر موجب عفونت لثه می شود و عاملی برای عفونت استخوان فک و سایر دندان ها می شود. در چنین شرایطی دندان عقل نهفته حتما باید جراحی شود.

عفونی شدن سایر بدن: اگر دندان عقل دچار عفونت شود، انتقال عفونت اطراف دندان عقل نهفته خطرات بسیاری را برای فرد ایجاد می کند که همراه با نشانه هایی از جمله تب، تورم، خستگی شدید، بدن درد و … می شود.

چه زمانی جراحی دندان عقل نهفته الزامی است؟

عوارض جراحی دندان عقل نهفته

یکی از بهترین و معمول ترین روش های درمان دندان عقل نهفته، انجام جراحی دندان می باشد. این نوع جراحی خطرناک نیست ولی عوارضی را ممکن است به دنبال داشته باشد که بعد از گذشت مدتی از بین خواهند رفت. برخی از شایع ترین عوارض جراحی دندان عقل نهفته شامل موارد زیر می باشند:

بی حسی موقت در لب ها و گونه ها: به دلیل بی حسی ایجاد شده برای جراحی، نواحی اطراف دندان نیز دچار بی حسی می شوند و با گذشت مدت کوتاهی از بین خواهد رفت. مراقب باشید که لب و قسمت داخلی دیواره های دهان را گاز نگیرید، زیرا سبب زخم شدن می شود.

بی حسی ماندگار: در موارد محدودی به دلیل جراحی دندان عقل نهفته ممکن است به عصب های لب پایین و یا زبان آسیب وارد شود و برای مدتی طولانی این دو قسمت بی حس شوند.

عفونت و ورم: بعد از جراحی دندان عقل طی خوردن و آشامیدن، محل جراحی تحت فشار قرار می گیرد و سخت تر از زخم های بیرونی بهبود پیدا می کند. امکان ایجاد عفونت در این مواقع وجود دارد. عفونت های جزئی و ورم های کوتاه مدت چند روزی برای برخی بیماران اتفاق می افتد.

هزینه جراحی دندان عقل

هزینه جراحی دندان عقل به عوامل متعددی بستگی دارد. از عوامل آن می توان به دستمزد پرسنل و خود پزشک و تجربه و تخصص وی اشاره کرد. اگر به بهترین و با تجربه ترین پزشک مراجعه نمایید ممکن است هزینه کمی بیش تر باشد. از دیگر عوامل می توان به موقعیت مکانی کلینیک و تجهیزات پیشرفته کلینیک اشاره کرد. برای انجام این جراحی باید به بهترین و با تجربه ترین پزشک مراجعه کنید زیرا جزء جراحی های بسیار مهم و حساس می باشد. اقدامات و توصیه هایی که پزشک به شما پیشنهاد می کند به خوبی انجام دهید تا سریع تر بهبود یابید و مشکلی برای شما ایجاد نشود.

کلام آخر

یکی از شایع ترین و متداول ترین درمان‌ های دندانپزشکی جراحی دندان عقل می باشد. پزشکان برای جلوگیری از ایجاد درد دندان یا خرابی دندان‌ های دیگر جراحی دندان های عقل را پیشنهاد می کنند. برای کشیدن دندان عقل، بیمار باید تحت جراحی قرار بگیرد. جراحی دندان عقل با استفاده از بی ‌حسی و آرام بخش انجام می شود. در برخی مواقع برای انجام جراحی دندان عقل بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت جراحتو همواره سعی داشته شما را با مراقبت های بعد از جراحی دندان عقل آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد به سایت مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

نفیسه باباخانی

سلام، من نفیسه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی در سایت جراحتو مشغول هستم، امیدوارم بهره ی کافی را برده باشید، پذیرای پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان در کامنت ها می باشم.
دکمه بازگشت به بالا