سلامتی

چه افرادی به فیزیوتراپی نیاز دارند؟【سال 1403】✅

ما امروز قصد داریم شما را با مطالبی درباره فیزیوتراپی آشنا کنیم. ما در این مقاله اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم و گفته ایم که چه افرادی به فیزیوتراپی نیاز دارند؟ فیزیوتراپی در درمان بسیاری از بیماری ها نقش بسیار موثری دارد. افرادی که دارای مشکلاتی در عضلات و اسکلت ها می باشند می توانند به بهترین مرکز فیزیوتراپی مراجعه کنند و به درمان مشکلات بپردازند. فیزیوتراپیست شرایط روانی، فیزیکی بیمار را در نظر می گیرد و با انجام فیزیوتراپی کیفیت زندگی آن ها را افزایش می دهد.

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی یکی از زیر مجموعه های رشته پزشکی است. فیزیوتراپی تاثیر بسیار زیادی در درمان بسیاری از بیماری ها دارد. این روش افراد را از شر مشکلات مربوط به حیطه استخوانی و عضلانی خلاص می کند. فیزیوتراپی دارای هدفی است که هدف آن بهبود یافتن عملکرد اندام ها و کارکرد آن ها می باشد. فیزیوتراپی نقش بسیار موثری در تحریک سلولی و درمان دارد. با مراجعه به بهترین مرکز فیزیوتراپی در تهران می توانید از این روش استفاده کنید. با استفاده از فیزیوتراپی می توان به افراد کمک کرد تا توانایی هایشان را افزایش دهند. در طول دوران بیماری های پیشرونده از جمله ام اس، توانایی افراد با انجام فیزیوتراپی حفظ می شود.

کسانی که به طور کامل توانایی خود را از دست داده اند می توانند با مراجعه به مرکز فیزیوتراپی و با استفاده از فیزیوتراپی، آموزش های مورد نیاز جهت حفظ حداکثر استقلال را ببینند. افرادی که در طول زندگی دچار آسیب دیدگی یا بیماری جسمی و حرکتی می شوند و نمی توانند فعالیت های روزانه خود را انجام دهند می توانند به مرکز فیزیوتراپی مراجعه نمایند. هدف فیزیوتراپی کاهش درد و همچنین کمک به بهبود عملکرد حرکتی می باشد. افراد در هر گروه سنی می توانند برای انجام فیزیوتراپی مراجعه کنند.

فیزیوتراپی سبب بهتر شدن حرکت، بهبودی سریع بعد از زایمان، تسکین دردهای عضلانی، پیشگیری از ناتوانی جسمی یا جراحی های سنگین، مدیریت برخی بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، یاد گیری استفاده از واکر و عصا، توانبخشی بعد از سکته مغزی و تصادف و … می شود. برای انجام فیزیوتراپی به بهترین و با تجربه ترین متخصص مراجعه کنید.

فیزیوتراپیست کیست؟

فیزیوتراپیست شرایط روانی، فیزیکی بیمار را در نظر می گیرد و با انجام فیزیوتراپی کیفیت زندگی آن ها را افزایش می دهد. فیزیوتراپیست‌ ها بیماران را ارزیابی می‌ کنند و با توجه به یافته هایشان، قضاوت بالینی بیماری و برنامه‌ های درمانی بیمار را تعیین می‌ کنند. فیزیوتراپیست کمک بسیاری به زندگی بهتر و بهبود عملکرد فرد می کند. فیزیوتراپیست ها با در نظر گرفتن اولویت‌ های بیمار، اهداف روند فیزیوتراپی را مشخص می نمایند و راهکارهایی را برای مدیریت بیماری، به بیمار ارائه می‌ دهند. فیزیوتراپیست ها باید دارای قدرت بدنی باشند به این دلیل که در بسیاری از مواقع باید پوزیشن های خاصی به بیمار دهند و در برخی از جلسات درمانی باید تمرین های کششی را با نیروی بالا به بیمار وارد کنند.

فیزیوتراپی چیست؟

فواید فیزیوتراپی

فیزیوتراپی دارای مزایا و فواید بسیاری است که در این قسمت فواید آن را در اختیار شما قرار داده ایم. برخی از فواید اصلی فیزیوتراپی را در اختیار شما قرار داده ایم که عبارتند از:

بهبود عملکرد جسمی: فیزیوتراپی به افراد کمک می‌کند تا عملکرد جسمی خود را بهبود بخشند. فیزیوتراپی شامل افزایش نیروی عضلاتی، اصلاح نقص‌ های حرکتی و بهبود کارایی عضلات و مفاصل می‌ شود.

کاهش درد: یکی از فواید فیزیوتراپی کاهش درد است. فیزیوتراپی به عنوان یک روش غیر درمانی به کاهش درد‌های مرتبط با مشکلات عضلاتی-اسکلتی و تنش‌ های عضلانی کمک می‌ کند. در این درمان از روش‌ های مختلفی مانند ماساژ، تمرینات تقویتی و درمان‌ های فیزیکی برای درمان استفاده می‌شود.

توانبخشی بعد از آسیب‌ ها و عملیات جراحی: افرادی که از آسیب‌ ها و عملیات جراحی عبور کرده‌ اند، می ‌توانند از فیزیوتراپی به عنوان یک قسمت مهم از فرآیند توانبخشی خود بهره‌ ببرند. این تخصص سبب افزایش نیروی عضلاتی، بهبود حرکت و کاهش درد بعد از عملیات جراحی می شود.

ترمیم ورزشکاران: ورزشکاران حرفه‌ ای ‌ممکن است در طول فعالیت‌ های ورزشی خود دچار آسیب‌ های عضلاتی یا مفصلی شوند. فیزیوتراپی به ترمیم و بهبود این آسیب ‌ها کمک بسیاری می‌کند و ورزشکاران را به فعالیت‌ های ورزشی باز می‌ گرداند.

بهبود کیفیت زندگی: افراد مبتلا به مشکلات حرکتی یا درد مزمن می‌ توانند از این روش به عنوان یک وسیله برای بهبود کیفیت زندگی خود استفاده کنند. این تخصص به آن ها کمک می‌ کند تا فعالیت‌ های روزمره خود را بهتر انجام دهند و به آسانی حرکت کنند.

پیشگیری از آسیب: فیزیوتراپی همچنین می‌ تواند به عنوان یک ابزار پیشگیری از آسیب‌ ها و مشکلات عضلاتی-اسکلتی مورد استفاده قرار گیرد. افراد می‌ توانند با انجام تمرینات تقویتی و راه‌ های پیشگیری درمانی خود را بهبود بخشند و از آسیب‌ های آتی جلوگیری کنند.

انواع فیزیوتراپی

فیزیوتراپی به عنوان یک تخصص گسترده در حوزه بهداشت و درمان می ‌تواند به انواع مختلفی تقسیم شود که انواع مختلف آن را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، انواع فیزیوتراپی شامل موارد زیر می باشند:  

فیزیوتراپی ارتوپدی: فیزیوتراپی ارتوپدی برای افرادی که مشکلات عضلاتی – اسکلتی دارند مناسب می باشد. مشکلات عضلاتی – اسکلتی شامل شکستگی ‌ها، آرتروز (سایر مشکلات مفصلی)، جراحی ‌های ارتوپدی و ترمیمی، بهبود حرکت و کمک به تقویت عضلات و استقامت می باشد.

فیزیوتراپی نورولوژی: افرادی که مشکلات نورولوژیکی دارند می توانند از این نوع فیزیوتراپی استفاده کنند. افراد مبتلا به سکته مغزی، پارکینسون، مولتیپل اسکلروز، و سایر بیماری‌ های سیستم عصبی برای انجام این نوع فیزیوتراپی مناسب هستند. هدف از این نوع فیزیوتراپی بهبود عملکرد حرکتی و کیفیت زندگی این افراد است.

فیزیوتراپی ورزشی: ورزشکاران و افراد فعال جسمانی ممکن است به فیزیوتراپی ورزشی نیاز داشته باشند تا مشکلات جسمی خود را درمان کنند، از آسیب ‌های مربوط به ورزش جلوگیری کنند و عملکرد بدنی خود را بهبود بخشند. این نوع فیزیوتراپی مخصوص افراد ورزشکار می باشد.

فیزیوتراپی کودکان: فیزیوتراپی کودکان به کودکان با مشکلات حرکتی یا تأخیر در توسعه حرکتی کمک بسیاری می کند. این نوع فیزیوتراپی به کودکان کمک می‌ کند تا مهارت‌ های حرکتی و عملکرد جسمی خود را بهبود ببخشند.

فیزیوتراپی تنفسی: این نوع فیزیوتراپی برای افرادی که مشکلات تنفسی دارند مناسب می باشد. این افراد شامل بیماران مبتلا به آستما، مزمن انسداد ریوی (COPD)، یا بعد از عمل جراحی در حوزه تنفس می شود.

همچنین، فیزیوتراپی در حوزه‌ های دیگر نیز مورد استفاده قرار می ‌گیرد، مانند فیزیوتراپی قلبی، فیزیوتراپی پوستی و فیزیوتراپی زنان در زمینه‌ های مرتبط با بارداری و زایمان. انتخاب نوع فیزیوتراپی مناسب به توصیه پزشک یا فیزیوتراپیست و با توجه به نیازهای شخصی و مشکلات جسمی افراد انجام می‌ شود.

انواع فیزیوتراپی

چه افرادی به فیزیوتراپی نیاز دارند؟

نیاز به فیزیوتراپی ممکن است برای افرادی که مشکلات جسمی دارند یا به علت آسیب‌ ها، بیماری ‌ها، عملیات جراحی، تراکم‌ ها و مشکلات عضلاتی – اسکلتی با مشکلات حرکتی و عملکرد جسمی مواجه هستند، ضروری باشد. افرادی که به فیزیوتراپی نیاز دارند ممکن است شامل موارد زیر باشند:

آسیب های ورزشی: ورزشکاران و افرادی که فعالیت ورزشی انجام می دهند و به عنوان نمونه با آسیب ‌های مفصلی، کمر درد، آسیب ‌های عضلانی یا کمری از جمله جراحی‌ های ارتوپدی مواجه می‌ شوند، به فیزیوتراپی نیاز دارند و در صورت نیاز باید به مرکز فیزیوتراپی مراجعه کنند.

بیماری ‌های مزمن: برخی بیماری ‌های مزمن مانند آرتریت روماتوئید، اختلالات عصبی، فیبرومیالژیا و دیگر بیماری‌ های مزمن ممکن است به مشکلات حرکتی و درد منجر شوند که در این صورت افراد باید به مرکز فیزیوتراپی مراجعه کنند.

بیماری ‌های قلبی و تنفسی: برخی از بیماری ‌های قلبی و تنفسی ممکن است عملکرد قلبی و تنفسی را تحت تأثیر قرار دهند و نیاز به برنامه ‌های توانبخشی داشته باشند.

آسیب‌ های عضلاتی و اسکلتی: آسیب های عضلاتی و اسکلتی شامل شکستگی ‌ها، التهابات مفاصل، تراکم‌ ها، ستون فقرات ناسازگار و دیگر مشکلات عضلاتی و اسکلتی می ‌شوند.

عملیات جراحی: بعد از عملیات جراحی، فیزیوتراپی ممکن است سبب بهبودی و بازگشت به عملکرد نرمال شود.

آسیب‌ های نخاعی و عصبی: افرادی که آسیب ‌های نخاعی یا عصبی دارند می ‌توانند با مراجعه به فیزیوتراپی عملکرد حرکتی و عضلاتی خود را بهبود ببخشند.

مشکلات تعادل و پایداری: افرادی که مشکلات تعادل و پایداری دارند، مانند سالمندان و افراد با مشکلات عصبی، می ‌توانند از تمرینات توانبخشی و فیزیوتراپی به عنوان راهی برای افزایش تعادل و پایداری خود بهره‌ مند شوند.

دردهای مزمن: افرادی که با دردهای مزمن مواجه هستند، می ‌توانند با جلسات فیزیوتراپی به کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی خود کمک کنند.

فیزیوتراپیست‌ها با توجه به نیازهای هر فرد برنامه درمانی مخصوصی را برای فرد تنظیم می ‌کنند تا بهبودی در عملکرد جسمی و کاهش مشکلات حرکتی و درد ایجاد کنند.

ویژگی های بهترین مرکز فیزیوتراپی

افرادی که دارای مشکلات عضلاتی و اسکلتی هستند و یا کسانی که دارای برخی بیماری های مزمن هستند و نیاز است به مرکز فیزیوتراپی مراجعه نمایند باید توجه داشته باشند تا بهترین و معتبرترین مرکز را انتخاب کنند. ما در این قسمت برخی از ویژگی های بهترین مرکز فیزیوتراپی را در اختیار شما قرار داده ایم، برخی از این ویژگی ها عبارتند از:

  • بهترین مرکز فیزیوتراپی برنامه زمانی مناسبی را به بیماران ارائه می دهد و بهترین و مناسب ترین زمان را برای افراد با توجه به شرایط زندگی افراد مشخص می کنند.
  • بهترین مرکز فیزیوتراپی دارای فیزیوتراپیست هایی می باشد که دارای تخصص و مدرک در رابطه با فیزیوتراپی هستند. فیزیوتراپی باید توسط شخصی انجام شود که دارای علم و دانش و مهارت بسیاری می باشد پس سعی کنید به مرکزی مراجعه نمایید که دارای بهترین و مجرب ترین متخصصان باشد.
  • افرادی که در بهترین مرکز فیزیوتراپی فعالیت می کنند باید دارای مدارک بسیار معتبر از موسسات آموزشی معتبری باشند. توجه بسیاری به این ویژگی داشته باشید.
  • بهترین مرکز فیزیوتراپی دارای تجهیزات بسیار پیشرفته و مناسبی برای درمان افراد می باشد به مرکزی مراجعه نمایید که از تجهیزات بسیار مناسب برای ارائه خدماتی با کیفیت به افراد استفاده می کند. تمامی افرادی که در بهترین مرکز مشغول فعالیت هستند دارای برخوردی بسیار مناسب با بیماران می باشند.
  • بهترین مرکز فیزیوتراپی در موقعیت مکانی و جغرافیایی بسیار مناسبی قرار دارد تا افراد بتوانند به آسانی به آن مرکز مراجعه نمایند.
ویژگی های بهترین مرکز فیزیوتراپی

کاربرد های لیزر تراپی

  • استفاده از لیزر های تخصصی فیزیوتراپی می تواند در کاهش درد، اسپاسم و گرفتگی عضلات ستون فقرات و دامنه های حرکتی عضلات و مفاصل کمک کند. لیزر سبب رفع آرتروز گردن می شود.
  • لیزرتراپی فیزیوتراپی سبب درمان التهاب های ناشی از دیسک کمر، دیسک گردن، دردهای شانه و درد آرنج می شود و موجب می شود این دردها کاهش یابند. لیزرها با تقویت و افزایش تکثیر سلول های ایمنی بدن و افزایش فعالیت غدد لنفاوی در کنار شل شدن ماهیچه سبب بهبود التهاب ها می شود.
  • لیزر درمانی فیزیوتراپی کمک بسیاری به درمان دیسک کمر و خار پاشنه می کند. این روش سبب بهبود دیسک کمر و دردهای ناشی از آن می شود.
  • لیزرتراپی کمک بسیاری به تحریک سلول های بافت بدن می کند و سبب افزایش سرعت ترمیم زخم ها می شود.

کلام آخر

فیزیوتراپی یکی از زیر مجموعه های رشته پزشکی است. فیزیوتراپی تاثیر بسیار زیادی در درمان بسیاری از بیماری ها دارد. این روش افراد را از شر مشکلات مربوط به حیطه استخوانی و عضلانی خلاص می کند. فیزیوتراپی دارای هدفی است که هدف آن بهبود یافتن عملکرد اندام ها و کارکرد آن ها می باشد. فیزیوتراپی نقش بسیار موثری در تحریک سلولی و درمان دارد. لیزر درمانی فیزیوتراپی کمک بسیاری به درمان دیسک کمر و خار پاشنه می کند. این روش سبب بهبود دیسک کمر و دردهای ناشی از آن می شود.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت جراحتو همواره سعی داشته شما را با مطالبی درباره فیزیوتراپی آشنا کنیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد به سایت مراجعه کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

سلام و دورود سمانه هستم، 8 ساله کار نویسندگی در حوزه های سلامتی و زیبایی انجام میدم. خوشحال میشم اگر پیشنهاد یا نظری دارید زیر همین مقاله برام بنویسید .ممنون از نگاه زیبای شما
دکمه بازگشت به بالا