بدترین نوع بیماری قلبی【سال1403】❤️
ما امروز قصد داریم شما را با بدترین نوع بیماری قلبی آشنا کنیم. بیماری های قلبی شامل بیماری های قلب مانند بیماری عروق کرونر، سکته قلبی، آریتمی قلبی و کاردیومیوپاتی می باشد. ما در این مقاله شما را با انواع بیماری های قلبی آشنا کرده ایم و همچنین علائم و نشانه های آن را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم. برای درمان بیماری های قلبی باید به بهترین متخصص مراجعه نمایید.
انواع بیماری های قلبی
حمله قلبی: یکی از انواع بیماری های قلبی حمله قلبی یا سکته قلبی می باشد. این بیماری زمانی ایجاد می شود که یکی از عروق کرونر بسته شود. حمله قلبی سبب کمبود خون در بخشی از قلب می شود. یکی از شایع ترین بیماری های قلبی حمله یا سکته قلبی می باشد که از علائم آن می توان به تنگی نفس، تهوع یا استفراغ، درد در پشت دست ها، گردن و یا فک، درد قفسه سینه و … اشاره کرد.
بیماری عروق کرونر: عروق کرونر مواد غذایی، اکسیژن و خون را به ماهیچه های قلب می رساند. در بیماری عروق کرونر به دلیل جمع شدن کلسترول در آن ها، عروق بیمار می شوند و یا آسیب می بیند. لایه های کلسترولی سبب نازک شدن رگ ها می شود در نتیجه خون و اکسیژن کافی به قلب نمی رسد. این بیماری می تواند سبب افزایش خطر حمله قلبی شود.
آریتمی: از دیگر انواع بیماری های قلبی می توان به آریتمی قلبی اشاره کرد. آریتمی قلبی یعنی تپش نامنظم قلب. مشکل در ریتم تپش قلب آریتمی قلبی نام دارد. در مواقعی که پالس ها الکتریکی که ضربان قلب را تنظیم می کنند به هم می ریزند و درست عمل نمی کنند آریتمی قلبی رخ می دهد. تپش نامنظم قلب معمول است و اکثر افراد آن را تجربه می کنند ولی اگر تپش قلب بسیار متفاوت با تپش قلب همیشگی باشد افراد باید به بهترین دکتر قلب در تهران مراجعه کنند. تپش نامنظم قلب ممکن است مرگ آور باشد. در صورت مواجه شدن با چنین بیماری هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.
کاردیومیوپاتی: بیماری کاردیومیوپاتی سبب تغییراتی در ماهیچه قلب می شود. این تغییرات توانایی قلب در پمپاژ خون را کاهش می دهند. برخی از بیماری ها مانند فشار خون بالا و بیماری دریچه قلب همراه با کاردیومیوپاتی رخ می دهند.
نارسایی قلبی: به بیماری نارسایی قلبی نارسایی احتقانی قلب نیز می گویند. این بیماری زمانی ایجاد می شود که قلب نمی تواند به طور موثر خون را در بدن پمپاژ کند. در بیماری نارسایی قلبی سمت چپ و یا راست و یا هر دو طرف بدن تحت تاثیر قرار می گیرد. فشار خون بالا و یا بیماری عروق کرونر ممکن است سبب نارسایی قلبی شود.
نقص مادرزادی قلب: نقص مادرزادی قلب بر عملکرد قلب تاثیر دارد. نقص مادرزادی قلب دارای انواع مختلفی است که از انواع آن می توان به نقص دیواره قلبی، نقص انسداد و بیماری قلبی سیانوتیک اشاره کرد. در صورت مواجه شدن با این بیماری هرچه سریع تر به متخصص قلب مراجعه کنید.
آنژین: از دیگر بیماری های قلبی می توان به آنژین اشاره کرد. در این بیماری اکسیژن کافی به قلب نمی رسد. این بیماری یکی از نشانه های بیماری عروق کرونر می باشد زیرا فقدان اکسیژن در اثر بسته شدن عروق کرونر به وجود می آید.
ویژگی های بهترین دکتر قلب
برای درمان بیماری های قلبی افراد باید توجه داشته باشند به بهترین متخصص قلب مراجعه نمایند. ما در این قسمت برخی از ویژگی های بهترین متخصص قلب را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
- اولین و مهم ترین ویژگی بهترین دکتر قلب داشتن مدرک و تخصص در زمینه فعالیت خود می باشد. افراد باید به پزشکی مراجعه نمایند که دارای مدرکی معتبر از دانشگاهی معتبر است.
- از دیگر ویژگی های بهترین دکتر می توان به تجربه کافی و سابقه کاری ایشان اشاره کرد. به پزشکی مراجعه کنید که دارای تجربه بسیاری در زمینه فعالیت خود است، در این صورت درمان بیماری های شما نتایج بسیار خوبی دارند.
- بهترین متخصص قلب در کلینیکی فعالیت می کند که در موقعیت مکانی و جغرافیایی بسیار خوبی قرار داشته باشد و همچنین دارای تجهیزاتی بسیار مناسب و پیشرفته برای درمان بیماران باشد.
- از دیگر ویژگی های بهترین دکتر می توان به برخورد مناسب ایشان با بیماران اشاره کرد. به پزشکی مراجعه کنید که دارای برخوردی بسیار خوب با بیماران خود می باشد و به سوالات آنان با صبر و حوصله بسیاری پاسخ می دهد.
- بهترین متخصص قلب همواره سلامت بیماران خود را اولویت قرار می دهد پس به تمامی ویژگی های ذکر شده توجه بسیاری داشته باشید.
بیماری عروق کرونر
بیماری عروق کرونر یکی از خطرناک ترین و همچنین شایع ترین بیماری های قلبی می باشد. زمانی که عروق به عضله قلب خون می رساند با پلاک مسدود می شوند. بیماری عروق کرونر سبب سفت و سخت شدن عروق قلبی می شود. زمانی که دیواره داخلی شریان دچار آسیب می شود رسوبات چربی ساخته شده از کلسترول و دیگر مواد زائد سلولی در محل آسیب جمع می شوند. این روند بیماری، گرفتگی رگ قلب نامیده می شود. اگر سطح پلاک دچار شکستگی شود و یا پاره شود سلول های خونی به نام پلاکت در محل جمع شده و در ترمیم عروق سعی می کند این توده از شریان را مسدود کند و سبب حمله قلبی و یا سندروم قلب شکسته شود.
کاهش جریان خون می تواند سبب درد در قفسه سینه، تنگی نفس و یا علائم دیگری شود. بیماری عروق کرونر که جزء خطرناک ترین بیماری های قلب محسوب می شود ممکن است به دلایلی مانند کشیدن سیگار، فشار خون بالا، رژیم غذایی ناسالم و … رخ دهد. در صورت مواجه شدن با چنین بیماری سعی کنید هرچه سریع تر به بهترین دکتر قلب در ایران مراجعه کنید زیرا این بیماری جزء خطرناک ترین بیماری های قلبی می باشد.
چند نشانه بیماری قلبی
سن: سن افراد یکی از عوامل و نشانه های بیماری قلبی می باشد. با افزایش سن خطر ابتلا به بیماری های قلبی بیش تر می شود. آقایان با سن 45 سال و خانمها با سن 55 سال در معرض خطر بیش تری قرار دارند.
جنسیت: عواملی ممکن است سبب اوتهایی در خطر ابتلا به بیماری قلبی در بانوان نسبت به آقایان شود استروژن سبب محافظت از بانوان در برابر بیماریهای قلبی میباشد ولی دیابت خطر ابتلا به بیماری قلبی را در بانوان بیشتر از آقایان افزایش می دهد.
سابقه خانوادگی: افراد باید توجه داشته باشند که اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده آن ها در سنین پایین به بیماری های قلبی مبتلا شده باشند آنان نیز ممکن است در معرض خطر قرار داشته باشند.
نژاد یا قومیت: برخی گروه های خاص بیش تر از گروه های دیگر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی هستند. افراد آمریکایی آفریقایی تبار بیش تر از افراد سفید پوست به انواع بیماری های قلبی مبتلا می شوند. آمریکایی های اسپانیایی تبار بسیار کم تر به این بیماری مبتلا می شوند.
کلسترول بالا: زمانی که در خون افراد بیش از اندازه کلسترول وجود داشته باشد در دیواره رگ های افراد جمع می شود و سبب ایجاد آترو اسکلروز که نوعی بیماری قلبی است می شود، در چنین مواقعی شریان ها باریک می شوند و مسیر جریان خون به عضله قلب را مسدود می کنند.
فشار خون بالا: فشار خون بالا سبب آسیب به رگ های افراد می شود زیرا فشار خون بالا سبب کاهش کشش رگ ها می شود و عبور جریان خون و اکسیژن را به قلب کاهش می دهد. در نتیجه بیماری قلبی اتفاق می افتد. کاهش جریان خون به قلب ممکن است سبب درد قفسه سینه و یا آنژین شود.
چاقی و دیابت: یکی از عوامل خطر بیماری های قلبی چاقی و دیابت می باشد. چاقی خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا را افزایش می دهد. خطر حمله قلبی در افراد چاق 3 برابر افراد ورزشکار می باشد.
عوارض بیماری های قلبی
نارسایی قلبی: نارسایی قلبی جزء شایع ترین عوارض بیماری های قلبی می باشد. نارسایی قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب خون کافی برای رفع نیازهای بدن پمپاژ نکند. نارسایی قلبی ممکن است ناشی از بیماری های قلبی و عروقی، نقایص مادرزادی، بیماری دریچه ای قلب، عفونت قلبی یا کاردیومیوپاتی باشد.
حمله قلبی: از دیگر عوارض بیماری های قلبی می توان به حمله قلبی اشاره کرد. لخته خونی که جریان خون به قلب را مسدود می کند می تواند سبب حمله قلبی و همچنین آسیب رساندن به عضله قلب شود.
سکته مغزی: از دیگر عوارض بیماری های قلبی می توان به سکته مغزی اشاره کرد. خطری که منجر به بیماری های قلبی عروقی می شوند ممکن است منجر به سکته مغزی شوند. سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که شریان های مغز باریک و یا مسدود شوند، در این مواقع خون بسیار کم به مغز می رسد و سکته مغزی رخ می دهد.
آنوریسم: این عارضه ممکن است در هر اندامی از بدن اتفاق بیفتد. یک برآمدگی در دیواره رگ وجود دارد و اگر پاره شود فرد را با خونریزی داخلی جدی مواجه می کند که این برآمدگی آنوریسم نام دارد.
بیماری های شریانی محیطی: زمانی که یک فرد به بیماری شریان محیطی مبتلا می شود اندام های وی به خصوص پا جریان خون کافی را دریافت نمی کنند و این امر سبب ایجاد علائمی مانند درد هنگام راه رفتن می شود.
ایست قلبی: از دیگر عوارض بیماری های قلبی می توان به ایست قلبی اشاره کرد. از دست رفتن ناگهانی و غیره منتظره عملکرد قلب، تنفس و هوشیاری که بیش تر به دلیل آریتمی ایجاد می شوند ایست قلبی می باشد.
روش های تشخیص بیماریهای قلبی
هولتر نوار قلب: یکی از روش های تشخیص بیماری های قلبی هولتر نوار قلب می باشد. هولتر نوار قلب وسیله ای مانند موبایل می باشد که نامنظمی های قلب را شناسایی و مشخص می کند. هولتر نوار قلب توسط متخصص قلب به بدن بیمار برای 24 ساعت وصل می شود تا نوار قلب بیمار ثبت شود.
نوار قلب: یکی از روش های بسیار ساده برای تشخیص بیماری های قلبی و عروقی نوار قلب است. متخصص قلب با انجام نوار قلب می تواند از سلامت قلب و بیماری هایی مانند وجود بی نظمی در سیستم ضربان ساز قلب، گرفتگی عروق، نارسایی قلب و … مطلع شود.
اکوکاردیوگرافی: یکی از روش های تشخیص بیماری های قلبی اکوکاردیوگرافی می باشد. این روش اقدام تشخیصی بسیار مفیدی است که دارای هیچ دردی نمی باشد و در زمان بسیار کمی انجام می شود. اکوکاردیوگرافی وجود و یا عدم وجود تنگی و نارسایی دریچه ای کارکرد کلی قلب وضعیت دریچه های قلبی و وجود اختلالات مادرزادی قلب مانند سوراخ بین دهلیزی و … را نشان می دهد.
آنژیوگرافی: یکی از قطعی ترین روش ها برای تشخیص تنگی رگ های قلبی روش آنژیوگرافی می باشد. برای انجام این روش بیمار باید در بیمارستان بستری شود. آنژیوگرافی خطر بسیار کمی دارد و تشخیص آن نیز تضمینی است. برای انجام این روش سعی کنید به بهترین متخصص قلب مراجعه کنید.
بالون آنژیوپلاستی: بعد از انجام آنژیوگرافی بیمار توسط متخصص قلب معاینه می شود و تعداد رگ ها و درصد تنگی آن ها مشخص می شود و اگر بیمار شرایط لازم را داشته باشد بالون آنژیوپلاستی انجام می شود. در روش بالون آنژیوپلاستی فنر در محل تنگی قرار می گیرد. به دلیل تهاجمی بودن این روش ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد ولی درصد درمانی این روش بالا است. بالون آنژیوپلاستی از طریق پا یا دست انجام می شود و نیازی به بیهوشی ندارد ولی بیمار باید یک روز در بیمارستان بستری شود.
تست ورزش: از دیگر روش ها تست ورزش می باشد که روشی آسان و کم هزینه و همچنین غیر تهاجمی است. تست ورزش به بررسی میزان آمادگی جسمانی فرد و بررسی سلامت عروق و کارکرد کلی قلب می پردازد.
جراحی های قلب چند نوع هستند؟
جراحی قلب باز: یکی از انواع جراحی های قلب جراحی قلب باز می باشد. در این جراحی دستگاهی برای اکسیژن رسانی و پمپاژ به طور موقت استفاده می شود که با مراجعه به بهترین متخصص قلب و عروق می توانید این جراحی را انجام دهید.
جراحی قلب بسته: جراحی قلب بسته مانند بستن مجرای شریانی باز می باشد و نکته مهم در جراحی قلب بسته این است که بیمار بر روی بای پس قرار نمی گیرد و به طور کاملاً مجزا روی عروق قلبی جراحی انجام می شود.
جراحی با قلب تپنده: از دیگر انواع جراحی قلب می توان به جراحی با قلب تپنده اشاره کرد که بسیار حساس و دشوار است. با مراجعه به بهترین متخصص قلب می توانید این جراحی را انجام دهید.
کلام آخر
بیماری های قلبی شامل بیماری های قلب مانند بیماری عروق کرونر، سکته قلبی، آریتمی قلبی و کاردیومیوپاتی می باشد. نارسایی قلبی جزء شایع ترین عوارض بیماری های قلبی می باشد. نارسایی قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب خون کافی برای رفع نیازهای بدن پمپاژ نکند. نارسایی قلبی ممکن است ناشی از بیماری های قلبی و عروقی، نقایص مادرزادی، بیماری دریچه ای قلب، عفونت قلبی یا کاردیومیوپاتی باشد.
از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت جراحتو همواره سعی داشته شما را با بدترین نوع بیماری قلبی آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد به سایت مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.