سلامتی

علل و عوارض صافی کف پا【سال1403】❤️

ما امروز قصد داریم شما را با علل و عوارض صافی کف پا آشنا کنیم. کسانی که دارای کف پا صاف هستند در حالت ایستاده، کف پای آن ها به طور کامل به زمین می چسبد. یکی از مهم ترین و اولین علائم صافی کف پا، درد می باشد. کف و قوزک پا، علاوه بر درد ممکن است دچار التهاب شود. در زمان ایستادن یا راه رفتن به مدت طولانی  درد و التهاب در پای افراد بیش تر می شود. ما در این مقاله علل و عوارض صافی کف پا را در اختیار شما قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

صافی کف پا چیست؟

کسانی که دارای کف پا صاف هستند، در کف پای خود فرو رفتگی ندارند یا این فرورفتگی بسیار ناچیز می باشد. کسانی که دارای کف پا صاف هستند در حالت ایستاده، کف پای آن ها به طور کامل به زمین می چسبد. مچ پای هر فرد دارای 33 مفصل می باشد که 26 استخوان مختلف را به هم پیوند داده اند. در پای افراد 100 ماهیچه، تاندون و رباط قرار دارد. قوس کف پا در هنگام گام برداشتن مانند یک فنر عمل می کند و کمک می کند تا وزن بدن با کم ترین فشار در عضلات کل پا پخش شود. ساختار قوس کف پا تأثیر مستقیمی روی شکل راه رفتن افراد دارد. در صافی کف پا، مچ پا ممکن است در زمان ایستادن و راه رفتن، رو به داخل بچرخد. این مشکل ممکن است باعث چرخش رو به بیرون مچ پا نیز شود. برای درمان این بیماری به بهترین دکتر ارتوپد در تهران مراجعه نمایید.

صافی کف پا چیست؟

عوارض کف پای صاف

یکی از مهم ترین و اولین علائم صافی کف پا، درد می باشد. کف و قوزک پا، علاوه بر درد ممکن است دچار التهاب شود. در زمان ایستادن یا راه رفتن به مدت طولانی  درد و التهاب در پای افراد بیش تر می شود. این علائم می توانند به دلیل مشکلات دیگری نیز رخ دهند. صافی کف پا در شکل ایستادن، راه رفتن و دویدن افراد تأثیر منفی خواهد داشت، این موارد می توانند به مشکلات دیگری مثل درد در لگن، زانو و تشدید درد قوزک منجر شود.

درمان های ساده ممکن است سبب تسکین درد کف پا شوند. کفی های طبی کفش که دارای برآمدگی در محل معمول قوس پا هستند می توانند در تسکین درد پا تاثیر داشته باشند. در صورت عدم رسیدگی به این مشکل، ممکن است آسیب های جدی رخ دهد. در ادامه به برخی عوارض صافی کف پا پرداخته ایم که عبارتند از:

التهاب کف پا از عوارض کف پای صاف: رباطی که از پشت پاشنه پا آغاز شده و کف پای شما را در بر می گیرد فاسیای کف پا نام دارد. در افرادی که دارای کف پای صاف هستند، این رباط در خطر ملتهب شدن قرار دارد که به آن فاسیتیس یا التهاب کف پا گفته می شود. از ویژگی های این بیماری، درد پاشنه پا می باشد که بعد از بیدار شدن و برداشتن اولین گام ها از همیشه شدیدتر می باشد. فاسیتیس معمولاً به دلیل صافی کف پا رخ می دهد.

تاندونیت آشیل: کف پا صاف، می تواند باعث شود تاندون آشیل افراد در زمان راه رفتن یا دویدن، بیش از حد کار کند. این فشار اضافی ممکن است سبب ایجاد پارگی های کوچک و التهاب تاندون شود. به این مشکل، تاندونیت آشیل گفته می شود. برای جلوگیری از پیشرفت این مشکل و عارضه به حالت پیشرفته آن به نام تادونسیس آشیل، باید در کنار مصرف داروهای ضد التهاب، به خوبی استراحت کنید و از کمپرس یخ استفاده کنید.

عوارض کف پای صاف و آرتروز: قوس مناسب و مستحکم در کف پا، به پاها، قوزک ها و دیگر نقاط بدن افراد انسجام می بخشد. زمانی که کف پا صاف است، این ثبات جسمی از دست می رود و مفصل های افراد در اثر فشار تحلیل می روند. در نتیجه، این مفاصل در خطر بالاتری برای آرتروز قرار می گیرند. با رخ دادن عوارض کف پای صاف، ساییدگی کشکک ها و استخوان ها با یکدیگر در نتیجه آرتروز رخ می دهد.

مشکلات مربوط به انگشتان پا: کفش ها به شکلی طراحی می شوند که یک پای سالم دارای قوس در آن قرار بگیرند. در صورتی که افراد مبتلا به صافی کف پا باشند، کفش های عادی به کف پا فشار وارد می کنند و سبب پینه می شوند. با گذشت زمان، افراد ممکن است به بونیون مبتلا شوند. بونیون، یک نقص در مفصل انگشت شست پا می باشد.

مشکلات مچ پا: کف پای صاف دارای مشکلاتی در مچ پا می باشد. مشکلات مچ پا از عوارض کف پای صاف می باشد که آسیب های دیگری نیز در کف پا ایجاد می کند. برای مثال، تاندون استخوان درشت نی که در این حالت دچار التهاب می شود، ممکن است باعث درد اضافه و سستی پا شود. زمانی که مچ پاها رو به داخل چرخیده باشند، فاسیای کف پا بیش از حد کشیده می شود و این امر سبب انباشتگی کلسیم و در نتیجه رشد زائده های استخوانی به نام خار پاشنه می شود.

مشکلات پا: کف پا وظیفه تحمل وزن کل بدن را بر عهده دارد و به همین دلیل هر مشکل کوچکی در آن ممکن است هماهنگی کل بدن را بهم بزند و به افراد آسیب جدی وارد کند. اولین محل آسیب دیدگی ها پا می باشد. صافی کف پا سبب پخش شدن نامتوازن وزن و همچنین فشار بیش از حد به عضلات، استخوان ها و تاندون های پا می شود. عوارض کف پای صاف می تواند مشکل آتل ساق پا و شکستگی های فشاری باشد.

درمان صافی کف پا

  • افرادی که به صافی کف پا مبتلا هستند به طور غریزی بدن خود را در حالتی قرار می دهند که از بروز علائم آزار دهنده جلوگیری شود. افرادی که دارای علائم نیستند و علائمی در آن ها دیده نمی شود نیاز به درمان ندارند. در صورت بروز عوارض کف پای صاف هر چه سریع تر به بهترین پزشک مراجعه نمایید.
  • اگر به دلیل صافی کف پا  دچار درد شدید، سعی کنید از کفش مناسب با پهنای بیش تر و حمایت کافی استفاده کنید.
  • کفی های طبی با قوس های طراحی شده، سبب کاهش فشار وارده به کف پا می شوند و در مواردی که پا به داخل خم می شود، از درد بسیار جلوگیری می کنند. استفاده از این موارد فقط برای کنترل و از بین بردن علائم می باشد و دارای تأثیر طولانی مدت نمی باشد.
  • افرادی که از تاندونیت استخوان درشت نی رنج می برند، می توانند یک جسم نرم درون کفش در قسمت ارتودنسی قرار دهند و سبب کاهش فشار وارد شده به بافت تاندون شوند.
  • اگر دچار التهاب شدید، در این صورت ارتودنسی زانو می تواند تأثیرگذار باشد.
  • اگر علائم شما شدید شدند، سعی کنید حتما به خوبی استراحت کنید.
  • در مراحل اولیه برای افراد مبتلا به آرتروز یا پارگی تاندون، مسکن و کفی تجویز می شود و در صورت این که این راه جواب ندهد جراحی تجویز می شود.
  • اگر در کودکی رشد استخوان ها ناقص باشد ممکن است در بزرگسالی این امر سبب صافی کف پا شود. در این صورت جراحی هایی برای جدا کردن استخوان های به هم چسبیده ضروری است.
  • برخی افراد به دلیل اضافه وزن به صافی کف پا مبتلا شده اند که در این صورت طبیعتاً کم کردن وزن بهترین گزینه است.
درمان صافی کف پا

درمان صافی کف پا با عمل جراحی

زمانی که در کودکان تاندون‌ ها و استخوان‌ های کف پای آن ها سالم باشند درمان صافی کف پا بدون استفاده از عمل جراحی موفقیت ‌آمیز خواهد بود. در برخی از کودکان در بین استخوان ‌های تارس پا، یک پل استخوانی ایجاد می‌ شود که فقط با کمک عمل جراحی از بین می ‌رود. عمل صافی کف پا، کمک بسیاری به شکل ‌گیری صحیح قوس کف پای کودک می کند. با انجام عمل جراحی صافی کف پا تاندون ‌های کف پا نیز کم‌ کم به حالت طبیعی بر می ‌گردند. اگر درمان‌ های اصلاحی و پشتیبانی در بزرگسالان جواب ندهند و فرد به صورت مستمر درد داشته باشد، باید عمل جراحی انجام دهد و چاره ای جز عمل جراحی باقی نمی ‌ماند.

علل کف پای صاف

در این قسمت برخی از رایج ترین علل صافی کف پا را در اختیرا شما قرار داده ایم که عبارتند از:

  • مشکلات ژنتیکی یکی از رایج ترین علل صافی کف پا می باشد، صافی کف پا ممکن است از والدین به فرزندان از طریق ژنتیک منتقل شود.
  • از دیگر علل صافی کف پا می توان به ضعف قوس پا اشاره کرد. در این مورد در حالت استراحت پا، این قوس وجود دارد، ولی در مواقعی که پا روی زمین قرار می گیرد، کف پا صاف شده و به زمین می چسبد.
  • آسیب دیدگی مچ پا یا زانو یکی از عل صافی کف پا می باشد.
  • آرتروز یا آرتروز رموتوئید
  • ضربه، ناکارآمدی یا پارگی تاندون استخوان درشت نی
  • بیماری های عضلانی یا سیستم عصبی، مثل فلج مغزی، دیستروفی عضلانی، اسپینا بیفیدا

از دیگر مشکلاتی که ممکن است سبب صافی کف پا شود تارسال کوالیشن می باشد. این بیماری سبب چسبندگی استخوان های پا به طرز عجیبی می شود و در آخر پا حالتی خشک و صاف پیدا می کند. پزشک اطفال معمولاً در همان کودکی این بیماری را تشخیص می دهد. صافی کف پا در افرادی که دارای اضافه وزن یا قند خون بالایی هستند بیش تر اتفاق می افتد. صافی کف پا ممکن است با افزایش سن و با کهولت سن شکل بگیرد. فشار روزانه روی پاها می تواند سبب ضعیف شدن تاندون استخوان درشت نی شود. وظیفه اصلی این تاندون، حفظ ساختار قوس کف پا می باشد. این تاندون بر اثر استفاده بیش از اندازه ورم می کند و یا پاره می شود. آسیب به این تاندون درشت نی ممکن است سبب صاف شدن کف پا شود.

علل کف پای صاف

چگونه صافی کف پا را تشخیص دهیم؟

صافی کف پا در اغلب افراد مشکلی ایجاد نمی ‌کند و بدون هیچ مشکلی به زندگی خود ادامه می دهند و کار های روزمره خود را انجام می دهند. از آنجایی که عارضه صافی کف پا ممکن است مشکلات دیگری به دنبال داشته باشد، پیشنهاد می شود که اگر احتمال می ‌دهید به این مشکل مبتلا باشید، علائم صافی کف پا را در خود بررسی کنید و تشخیص دهید. دو روش برای تشخیص صافی کف پا وجود دارد که ما در این قسمت در اختیار شما قرار داده ایم، این دو روش عبارتند از:

روش اول

پاهای خود را کاملاً خیس کنید و روی یک سطح خشک راه بروید به طوری که رد پای شما کاملا مشخص باشد. شما باید بتوانید رد انگشتان پا، برجستگی جلوی پا، پاشنه و نواری را که پاشنه را به پنجه‌ ها یا انگشتان پا متصل می ‌کند، روی سطح به خوبی ببینید. اگر کف پای شما صاف باشد، پهنای این نوار تقریباً به اندازه جلوی پاهای شما خواهد بود. اگر کف پا صاف باشد این نوار را مشاهده نخواهید کرد و کف پای شما تقریباً یکدست به نظر می ‌رسد و اگر کف پای شما مشکلی نداشته باشد، پهنای این نوار باید حدوداً نصف عرض جلوی پا باشد.

روش دوم

از دیگر روش ها برای بررسی صافی کف پا، بررسی کفش ‌ها می باشد. یک جفت از کفش ‌هایی را که بیش تر از آن استفاده کرده اید، روی یک سطح صاف قرار دهید. از پشت پاشنه به داخل کفش نگاه کنید. اگر کف پای شما صاف باشد، قسمت ‌های کناری و داخلی کفش، بیش تر ساییده شده اند. البته ممکن است در این مناطق، رویه کفش به سمت داخل جمع شده باشد.

کلام آخر

کسانی که دارای کف پا صاف هستند، در کف پای خود فرو رفتگی ندارند یا این فرورفتگی بسیار ناچیز می باشد. کسانی که دارای کف پا صاف هستند در حالت ایستاده، کف پای آن ها به طور کامل به زمین می چسبد. مچ پای هر فرد دارای 33 مفصل می باشد که 26 استخوان مختلف را به هم پیوند داده اند. در پای افراد 100 ماهیچه، تاندون و رباط قرار دارد. قوس کف پا در هنگام گام برداشتن مانند یک فنر عمل می کند و کمک می کند تا وزن بدن با کم ترین فشار در عضلات کل پا پخش شود.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت جراحتو همواره سعی داشته شما را با علل و عوارض صافی کف پا آشنا کنیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد به سایت مراجعه کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

نفیسه باباخانی

سلام، من نفیسه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی در سایت جراحتو مشغول هستم، امیدوارم بهره ی کافی را برده باشید، پذیرای پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان در کامنت ها می باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا