برای درمان سینوزیت به کدام متخصص مراجعه کنیم【سال 1403】❤️
افرادی که جلوی باد کولر قرار می گیرند و دچار سردرد های بسیار طولانی و خسته کننده می شوند یا دارای آبریزش بینی هستند و همواره دستمال کاغذی به همراه دارند و در منزل و در فصل تابستان نیز مجبور به پوشیدن کلاه بافتنی هستند دارای سینوزیت می باشند. در صورتی که چنین علائمی دارید هرچه سریع تر به بهترین پزشک جهت درمان مراجعه نمایید. شاید سوال شما این باشد که برای درمان سینوزیت به کدام متخصص مراجعه کنیم، ما در این مقاله در این باره برای شما توضیح داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
سینوزیت چیست؟
به حفره های هوای کوچک و پرز مانندی که بین چشم ها، پشت پیشانی، استخوان گونه و در بینی افراد قرار گرفته اند، سینوس گفته می شود که به حرکت مایع مخاطی در پرده های سینوس و به سمت یک خروجی کمک می کنند. همه حفره های سینوس به بینی متصل هستند تا به حرکت هوا و مایع مخاطی کمک کنند. حساسیت ها و عفونت هایی که ایجاد می شود سبب قرمز شدن، ورم کردن و ملتهب شدن بافتها می شود که به این حالت سینوزیت می گویند. زمانی که بینی و سینوس ها ملتهب می شوند به آن سینوزیت می گویند. در برخی از مواقع التهاب سینوس ها به دلیل مشکلات ساختاری در بینی اتفاق می افتد و در برخی مواقع به دلیل عفونت سینوسی ایجاد می شود.
سینوزیت مزمن
سینوزیت مزمن یعنی التهاب سینوس ها بیش تر از سه ماه ادامه داشته باشد. عفونت ها بیش تر در سینوس های مسدود شده جمع می شوند ولی عفونت های باکتریایی تنها دلیل سینوزیت مزمن نیستند. مشکلات مربوط به پولیپ و بینی، نقص سیستم ایمنی، حساسیت ها و بیماری های دهان ممکن است سبب مشکلات مزمن سینوس شوند. برای درمان سینوزیت باید به بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در تهران مراجعه نمایید.
ویژگی های بهترین دکتر گوش، حلق و بینی
برای درمان این بیماری افراد باید هرچه سریع تر به بهترین دکتر گوش، حلق و بینی مراجعه کنند. ما در این قسمت برخی از ویژگی های بهترین پزشک را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم تا بتوانید بهترین پزشک را انتخاب کنید. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
- داشتن مدرک و تخصص پزشک یکی از مهم ترین ویژگی های بهترین دکتر گوش، حلق و بینی می باشد پس باید توجه داشته باشید به پزشکی مراجعه کنید که دارای مدرکی معتبر از دانشگاهی معتبر است.
- از دیگر ویژگی ها می توان به برخورد مناسب پزشک با بیماران خود اشاره کرد. بهترین پزشک همواره با بیماران خود به خوبی رفتار می کند و سعی می کند به تمامی سوالات آنان با صبر و حوصله بسیاری پاسخ دهد.
- تجربه کافی و سابقه کاری پزشک یکی از مهم ترین ویژگی های بهترین دکتر گوش، حلق و بینی می باشد، پس به پزشکی مراجعه نمایید که دارای سابقه کاری و همچنین تجربه کافی در حیطه فعالیت خود باشد.
- از دیگر ویژگی های بهترین دکتر می توان به اولویت قرار دادن سلامت بیماران اشاره کرد. سعی کنید به پزشکی مراجعه نمایید که اولویت قرار دادن سلامت بیماران جزء ویژگی های ایشان باشد.
تشخیص سینوزیت
برای تشخیص سینوزیت در مرحله اول افراد باید به بهترین دکتر گوش، حلق و بینی مراجعه نمایند. برای تشخیص سینوزیت پزشک نقاط مختلف صورت و بینی را لمس می کند تا دردناکی و تورم آن ها را بررسی کند. در صورتی که پزشک شک داشته باشد از روش های تشخیصی سینوزریت استفاده می کند که این روش ها عبارتند از:
تصویربرداری پزشکی: با انجام تصویربرداری پزشکی جزئیات و وضعیت سینوس ها و بینی مشاهده می شود. مکان دقیق التهاب و تورم شدید یا یک عامل انسدادی در این روش مشخص می شود. برای انجام تصویربرداری پزشکی، پزشک می تواند از سی تی اسکن یا ام آر آی استفاده کند.
مشاهده مستقیم داخل بینی: در این روش پزشک با یک لوله باریک و قابل انعطاف داخل بینی را مشاهده می کند. این لوله باریک و قابل انعطاف داخل بینی قرار می گیرد. در این روش پزشک می تواند به طور مستقیم داخل سینوس ها را مشاهده کند.
تست پوستی آلرژی: اگر پزشک شما تشخیص دهد که شما حساسیت یا آلرژی دارید که این امر سبب بروز سینوزیت مزمن شده از تست پوستی حساسیت استفاده می کند.
آزمایش خون: از دیگر راه های تشخیص سینوزیت می توان به آزمایش خون اشاره کرد. اگر پزشک به اختلال سیستم ایمنی شک داشته باشد از آزمایش خون برای وضعیت سیستم ایمنی استفاده می کند.
راه های درمان سینوزیت
یکی از شایع ترین عوامل ابتلا به سینوزیت، ویروس ها می باشند و همچنین آنتی بیوتیک ها جایگاهی در درمان این ویروس ها ندارند. استفاده از آنتی بیوتیک ها با افزایش ریسک مقاومت آنتی بیوتیکی همراه است و دارای عوارضی است که از عوارض آن می توان به ضایعات پوستی و اسهال های شدید اشاره کرد. در این قسمت از مقاله راه های درمان دارویی و غیر دارویی سینوزیت را در اختیار شما قرار داده ایم که عبارتند از:
راه های درمان غیر دارویی سینوزیت
افراد می توانند از بخور یا دوش آب گرم استفاده کنند و همچنین استفاده از اسپری های بینی نرمال سالین می تواند راهی مناسب باشد. برای درمان سینوزیت می توانید از کمپرس گرم اطراف بینی و بر روی پیشانی برای کاهش احساس فشار در سینوس ها استفاده کنید.
درمان سینوزیت حاد
افراد می توانند علائم این بیماری مانند آبریزش بینی، تب و خستگی و احتقان بینی را کاهش دهند. برخی از راه های درمان سینوزیت حاد عبارتند از:
مسکنها و تب برها: برای کاهش تب و درد بدن افراد می توانند از داروهایی مانند استامینوفن و ضد التهاب های غیر استروئیدی مانند بروفن، ژلوفن و ناپروکسن برای درمان سینوزیت حاد استفاده کنند.
شست و شو با آب نمک: با شستشوی منظم سینوس ها با آب نمک یا سرم شست و شو و همچنین با پاک کردن و از بین بردن خلط جمع شده در پشت حلق افراد می توانند علائم سینوزیت را کاهش دهند و همچنین آن را درمان کنند. این کار به بهبود عملکرد سلول ها نیز کمک بسیاری می کند.
کورتون های داخل بینی: افراد می توانند از کورتون های داخل بینی استفاده کنند و استفاده کوتاه مدت از آن ها در افرادی که به سینوزیت آلژیک مبتلا هستند می تواند در درمان آن موثر باشد.
آنتی هیستامین ها: افراد می توانند از آنتی هیستامینها استفاده کنند. با استفاده از آنتی هیستامین ها، این داروها به خشک کردن خلط و موکوس کمک بسیاری می کند، البته خشک شدن بیش از اندازه مجاری هوایی مضر است و عوارضی را مانند خشکی دهان به همراه دارد، البته در صورت استفاده از آنتی هیستامین ها افراد ممکن است در طول روز احساس خواب آلودگی کنند.
موکولیتیکها: استفاده از داروهایی مانند شربت گایافنزین با رقیق کردن خلط غلیظ سبب خروج راحت تر خلط و باز شدن راه های هوایی کمک بسیاری می شود.
آنتی بیوتیک ها: با گذشت 5 تا 7 روز از شروع علائم سینوزیت حاد علائم پیشرفت می کنند و شدت می یابند. افراد می توانند از یک دوره درمان 5 تا 7 روزه از آنتی بیوتیک ها استفاده کنند.
درمان سینوزیت مزمن
درمان این نوع سینوزیت به مراقبت های طولانی نیاز دارد. افراد باید به شدت و نوع علائم توجه کنند و از ترکیب های مختلفی برای درمان استفاده کنند. برخی از درمان سینوزیت مزمن عبارتند از:
تغییر سبک زندگی: افراد می توانند با تغییر سبک زندگی سینوزیت مزمن را کاهش دهند و یا درمان کنند. افرادی که از سیگار استفاده می کنند باید سیگار را ترک کنند و همچنین دوری از آلرژن های محیطی نقش بسیار مهمی در درمان سینوزیت مزمن دارند.
شستشوی روزانه بینی با آب نمک: یکی از درمان های سینوزیت مزمن شستشوی روزانه بینی با آب نمک می باشد. شستشوی روزانه بینی با آب نمک یا سرم شست و شو قبل از استعمال داروها نقش بسیار مهمی در از بین بردن موکوس آلوده از راه هوایی و همچنین افزایش تاثیر داروها و کاهش علائم سینوزیت دارد.
علائم سینوزیت حاد
یکی از شایع ترین علل سینوزیت حاد ویروسها می باشند. سینوزیت حاد دارای علائمی است که از علائم آن می توان به ترشحات از بینی، احساس پری یا درد یا فشار در صورت، احتقان بینی و … اشاره کرد. این علائم بعد از 4 هفته به صورت خود به خود و بدون نیاز به پزشک بر طرف می شود ولی اگر دارای تب به مدت چند روز بودید و یا با اختلال بینی یا اختلال سطح هوشیاری یا تورم چشم ها و سفتی گردن مواجه شدید هرچه سریع تر به بهترین متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.
علائم سینوزیت مزمن
سینوزیت مزمن نیز همانند سینوزیت حاد دارای علائمی است که از علائم آن می توان به ترشحات بینی که معمولاً به پشت حلق راه یافته و آنجا تجمع می یابند، احتقان بینی، کاهش حس بویایی، احساس درد، فشار و پری در سر و صورت، بوی بد دهان و … اشاره کرد. علائم سینوزیت مزمن بیش تر از 12 هفته زمان می برند تا از بین بروند. علل سینوزیت حاد ویروس ها هستند ولی در سینوزیت مزمن علاوه بر ویروسها و باکتری ها عوامل دیگری مانند دود سیگار، آلودگی هوا، آلرژی های فصلی و قارچ ها نقش بسیار مهمی دارند.
برای تشخیص سینوزیت به کدام متخصص مراجعه کنیم؟
در بیش تر مواقع ابتدا پزشک عمومی سینوزیت را تشخیص می دهد بعد توسط پزشک داخلی و مراقبت های اولیه این بیماری تشخیص داده می شود. اگر کودکان به این بیماری مبتلا شده باشند بهتر است که توسط پزشک یا متخصص اطفال تشخیص داده شود ولی اگر سینوزیت مزمن باشد باید به یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. امروزه روش های بسیاری برای درمان سینوزیت وجود دارد که یکی از آن ها روش بسته می باشد.
در این روش پزشک بدون این که برشی ایجاد کند با استفاده از لنزهای پیشرفته که وارد بینی می شوند و دهانه سینوس را باز می کنند و التهاب موجود در سینوس را تخلیه می کنند، آن را شستشو می دهد و فرد بیمار از ویروس و میکروب ها خلاص می شود. سینوزیت حاد فقط با مصرف دارو درمان می شود و به هیچ عنوان برای درمان سینوزیت حاد از جراحی استفاده نمی شود. درمان آندوسکوپی سینوزیت نسبت به روش باز دارای مزایای بسیاری است که از مزایای آن می توان به بالا رفتن کیفیت زندگی افراد اشاره کرد. برای درمان این بیماری سعی کنید به بهترین متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا بیماری درمان شود.
کلام آخر
به حفره های هوای کوچک و پرز مانندی که بین چشم ها، پشت پیشانی، استخوان گونه و در بینی افراد قرار گرفته اند، سینوس گفته می شود که به حرکت مایع مخاطی در پرده های سینوس و به سمت یک خروجی کمک می کنند. همه حفره های سینوس به بینی متصل هستند تا به حرکت هوا و مایع مخاطی کمک کنند. حساسیت ها و عفونت هایی که ایجاد می شود سبب قرمز شدن، ورم کردن و ملتهب شدن بافتها می شود که به این حالت سینوزیت می گویند.
از شما بسیار سپاس گزاریم که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد وارد سایت شوید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
به طور معمول سرماخوردگی بعد از چند روز و نهایتا یک هفته بهبود پیدا میکند، اما عفونت سینوسی معمولا مدت زمان بیشتری طول میکشد. آلرژی نیز تنها با قرار گرفتن در معرض عوامل آلرژیزا بروز میکند و سپس برطرف میشود. اما به طور کلی برای تشخیص سینوزیت از سایر بیماریها بهتر است حتما از یک متخصص کمک بگیرید.
بسیاری از عفونتهای سینوسی توسط ویروسها ایجاد می شوند و از برای درمان ویروس به هیچ عنوان از آنتیبیوتیک استفاده نمیشود. در صورتی که نوع عفونت سینوسی شما باکتریایی باشد، با تجویز پزشک متخصص میتوانید از آنتیبیوتیک استفاده کنید.
سینوزیت باکتریایی به هیچ عنوان مسری نیست اما اگر سینوزیت شما از نوع ویروسی باشد، ممکن است به افراد دیگر نیز منتقل شود.