سلامتی

راه های درمان سریع دیابت و کنترل آن【سال1403】❤️

ما امروز قصد داریم شما را با راه های درمان سریع دیابت و کنترل آن آشنا کنیم. دیابت نوعی بیماری می باشد که دارای انواعی است. هورمونی به نام انسولین عملکرد خود را از دست می ‌دهد و دیابت ایجاد می شود. هورمون انسولین توسط غده پانکراس یا همان لوزالمعده ترشح می ‌شود. وظیفه انسولین هدایت گلوکز به سمت سلول ‌های بدن می باشد. ما در این مقاله راه های درمان سریع دیابت و کنترل آن را در اختیار شما قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

بیماری دیابت چیست؟

دیابت که به آن مرض قند نیز می گویند، نوعی بیماری متابولیک مزمن می باشد. هورمونی به نام انسولین عملکرد خود را از دست می ‌دهد و دیابت ایجاد می شود. هورمون انسولین توسط غده پانکراس یا همان لوزالمعده ترشح می ‌شود. وظیفه انسولین هدایت گلوکز به سمت سلول ‌های بدن می باشد. زمانی که انسولین نتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد، گلوکز به جای ورود به سلول، در خون انباشته می ‌شود و سطح گلوکز در بدن بالا می ‌رود. دیابت انواع مختلفی دارد که از انواع آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دیابت نوع 1

دیابت نوع 1 به دیابت نوجوانان یا دیابت وابسته به انسولین معروف می باشد. دیابت نوع 1 نوعی اختلال خود ایمنی شناخته می ‌شود. در این بیماری وضعیت سیستم ایمنی بدن به سلول‌ های تولید کننده‌ انسولین در لوزالمعده حمله می‌ کند و توانایی بدن در تولید انسولین را از بین می‌ برد. در این مواقع انسولین در بدن وجود ندارد که قند را به سمت سلول ‌های بدن هدایت کند. دیابت نوع 1 مادرزادی است و به همین دلیل در کودکان بیش تر مشاهده می شود.

دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 بیش تر در بزرگسالان مشاهده می شود و شیوع آن در کودکان و نوجوانان بسیار است. در دیابت نوع دوم، انسولین در بدن وجود دارد ولی نمی تواند وظایف خود را درست انجام دهد. دیابت نوع 2 شایع تر از نوع 1 است زیرا این بیماری به طور مستقیم با سبک زندگی و رژیم غذایی در ارتباط است. افرادی که ورزش نمی کنند و از شیرینی و شکلات استفاده می کنند و همچنین دارای اضافه وزن هستند بیش تر در معرض دیابت قرار دارند. بی ‌تحرکی و دریافت کالری بیش از حد دو فاکتور اصلی برای ابتلای کودکان به این بیماری است.

دیابت بارداری

یکی دیگر از انواع دیابت، دیابت بارداری می باشد، دیابت بارداری معمولا در ماه‌ های آخر بارداری برای خانم باردار اتفاق می افتد. با تغییرات هورمونی دیابت بارداری ایجاد می شود. هورمون ‌هایی که توسط جفت تولید می‌ شود بر روی انسولین تاثیر می گذارد و سبب اختلال در عملکرد آن می شود.

پیش دیابت

برخی افراد نیز در مرحله پیش دیابت قرار گرفته اند. سطح گلوکز در بدن چنین افرادی بالا می باشد ولی هنوز مبتلا به مرض قند نشده اند. چنین افرادی باید سبک زندگی خود و رژیم غذایی خود را تغییر دهند در صورت تغییر ندادن مبتلا به دیابت می شوند.

دیابت بی مزه

دیابت بی ‌مزه، یک بیماری مادرزادی می باشد. دلیل مبتلا شدن به این دیابت، اختلال در غدد درون ‌ریز می باشد. این بیماری با تشنگی زیاد و تولید بیش از حد ادرار رقیق همراه است. این بیماری درمانی ندارد و برای تشخیص آن باید به فوق متخصص غدد مراجعه کنید.

بیماری دیابت چیست؟

بهترین رژیم غذایی برای درمان دیابت

یکی از بهترین راه های درمان دیابت تغییر رژیم غذای و سبک زندگی می باشد. در این قسمت برخی رژیم غذایی که برای کنترل و همچنین درمان دیابت مناسب هستند را در اختیار شما قرار داده ایم، این توصیه‌ ها کلی هستند و ممکن است پزشک بر اساس نوع دیابت شما توصیه غذایی دیگری داشته باشد. برخی از این مواد غذایی و رژیم غذایی عبارتند از:

درمان خانگی دیابت با کاهش مصرف کربوهیدرات

سریع ترین راه درمان دیابت کاهش مصرف کربوهیدرات می باشد. مصرف کربوهیدرات به شدت بر سطح قند خون افراد تاثیرگذار می باشد. افرادی که از کربوهیدرات استفاده می کنند بدنشان آن کربوهیدرات را به قندها تجزیه می ‌کند. سپس انسولین به بدن کمک می ‌کند تا از قند برای تامین انرژی استفاده کند. زمانی که انسولین در عملکرد دچار مشکل شود این فرآیند با شکست مواجه می ‌شود و سطح گلوکز خون می ‌تواند افزایش یابد.

درمان خانگی دیابت با مصرف بیش تر فیبر

فیبر دارای خواص بسیاری می باشد. یکی از راه های درمان و کنترل دیابت مصرف فیبر می باشد. فیبر سبب هضم کربوهیدرات و کند شدن جذب قند می شود و در نتیجه باعث افزایش تدریجی سطح قند خون می شود. دو نوع فیبر وجود دارد، فیبر نامحلول و فیبر محلول. فیبر محلول سبب بهبود مدیریت قند خون می شود ولی فیبر نامحلول این اثر را ندارد. اگر دارای یک رژیم غذایی با فیبر بالا باشید،  توانایی بدن شما برای تنظیم قند خون و به حداقل رساندن افت قند خون بیش تر می شود. در این قسمت غذاهایی را که دارای فیبر بسیاری هستند در اختیار شما قرار داده ایم که عبارتند از:

  • غلات کامل
  • سبزیجات
  • حبوبات
  • میوه‌ها

نوشیدن آب کافی و هیدارته ماندن

از دیگر راه های کنترل و درمان دیابت مصرف آب کافی و همچنین هیدراته ماندن بدن افراد می باشد. نوشیدن آب کافی کمک بسیاری به نگه داشتن سطح قند خون در محدوده سالم می کند. آب از کم آبی بدن جلوگیری می کند و به کلیه ‌های افراد کمک می ‌کند تا قند اضافی را از طریق ادرار دفع کنند. مصرف آب در طول روز سبب جلوگیری از ابتلا به دیابت نیز می شود. سعی کنید از آب شیرین ‌شده با شکر و نوشیدنی ‌های شیرین خودداری کنید، زیرا می ‌توانند گلوکز خون را افزایش دهند و باعث افزایش وزن و افزایش خطر عوارض دیابت شوند.

درمان خانگی دیابت با کنترل میزان غذای مصرفی

کنترل مقدار غذا تاثیر بسیاری در تنظیم کالری دریافتی دارد و همچنین تاثیر در نگه داشتن وزن در سطح ایده‌آل دارد. حفظ وزن متعادل سبب جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 می شود. در این قسمت نکاتی برای کنترل میزان غذای مصرفی در اختیار شما قرار داده ایم که عبارتند از:

  • سعی کنید هر وعده که غذا می خورید آن را با ترازو وزن کنید.
  • آهسته ‌تر غذا بخورید.
  • از بشقاب های کوچک تر استفاده کنید.
  • از رفتن به رستوران ‌های مورد علاقه خود خودداری کنید.
  • برچسب مواد غذایی را بخوانید و اندازه سرو را بررسی کنید.

مصرف غذاهای غنی از کروم و منیزیم

سطح بالای قند خون و دیابت با کمبود ریزمغذی‌ ها ارتباط دارد. کروم نقش بسیاری در متابولیسم کربوهیدرات و چربی دارد. این ماده معدنی می تواند سبب تقویت عملکرد انسولین شود، بنابراین کمک بسیاری به تنظیم قند خون می کند. برخی غذاهای غنی از کروم عبارتند از:

  • گوشت
  • میوه
  • آجیل
  • غلات کامل
  • سبزیجات

منیزیم خواص بسیاری برای کنترل سطح قند خون دارد. غذاهای غنی از منیزیم عبارتند از:

  • سبزی ‌هایی با برگ تیره
  • کدو حلوایی و تخم کدو
  • آووکادوها
  • ماهی تن
  • غلات کامل
  • شکلات تلخ

مصرف بیش تر تنقلات سالم

سعی کنید در طول روز وعده های غذایی خود را پخش کنید و از میان وعده استفاده کنید زیرا به شما کمک می کند از سطوح قند خون بالا و پایین جلوگیری کنید. مصرف میان وعده بین وعده‌ های غذایی می تواند سبب کاهش ابتلا به دیابت نوع 2 شود. اگر وعده ‌های غذایی کوچک ‌تر و مکرر در طول روز داشته باشید این امر می تواند سبب بهبود حساسیت به انسولین شود و سطح قند خون را کاهش دهد. استفاده از وعده‌ های غذایی کوچک‌ تر و میان وعده‌ های سالم در طول روز ممکن است میزان HbA۱c را کاهش دهد.

مصرف غذاهای غنی از پروبیوتیک

پروبیوتیک ‌ها باکتری‌ های دوستانه ‌ای می باشند که دارای فواید بسیاری هستند. از فواید آن ها می توان به بهبود تنظیم قند خون اشاره کرد. مصرف پروبیوتیک سبب کاهش قند خون ناشتا، HbA۱c و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود. در این قسمت غذاهای غنی از پروبیوتیک را در اختیار شما قرار داده ایم که عبارتند از:

  • کلم ترش
  • کفیر
  • ماست پروبیوتیک یعنی دارای باکتری‌ های زنده و فعال
  • کیمچی (نوعی غذای کُره ‌ای)
بهترین رژیم غذایی برای درمان دیابت

درمان خانگی دیابت با گیاهان دارویی ضد دیابت

گیاه‌ های ضد قند خون از دیگر روش ها و شیوه ها برای درمان و کنترل دیابت می باشند. داروهای گیاهی نمی ‌توانند دیابت را به طور قطعی درمان کنند ولی تاثیر بسیاری در کاهش و کنترل آن دارند. در این قسمت برخی از موثرترین داروهای گیاهی دیابت را در اختیار شما قرار داده ایم که عبارتند از:

بامیه برای درمان خانگی دیابت

بامیه برای افراد دیابتی دارای فواید بسیاری می باشد. بامیه دارای فیبر، ویتامین 6B و فولات می باشد. ویتامین‌های ب سبب جلوگیری از پیشرفت این بیماری می شوند و سبب کاهش سطح هموسیستئین می شوند. فیبر محلول در بامیه در تثبیت قند خون بسیار تاثیرگذار است. دانه و پوست بامیه عوامل ضد دیابتی دارند و همچنین بامیه نقش مهمی در کاهش جذب گلوکز و کاهش قند خون دارد. بامیه دارای خواص بسیاری است که از خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان سیستم گوارشی با استفاده از مقادیر بالای فیبر
  • درمان کم خونی
  • رفع خستگی
  • داشتن شاخص گلیسمی پایین
  • بهبود و کنترل استرس

آلوئه ورا و بیماری دیابت

آلو‌ئه ورا دارای خواص بسیاری می باشد. این گیاه دارای فواید بسیاری برای پوست می باشد و مزایا دیگری به جز این دارد که از آن می توان به کند کردن پیشرفت بیماری دیابت نوع 2 اشاره کرد. آلوئه ورا ممکن است سبب محافظت و ترمیم سلول ‌های بتا در پانکراس که انسولین تولید می ‌کنند شود. آلوئه ورا دارای مزایا دیگری نیز می باشد که در این قسمت در اختیار شما قرار داده ایم که عبارتند از:

  • افزایش سطح انسولین
  • افزایش سلامت و تعداد سلول‌ های مرتبط در پانکراس که به جزایر لانگرهانس معروف هستند
  • با کاهش استرس اکسیداتیو در برابر بیماری کلیوی دیابتی، افسردگی و اضطراب، سبب افزایش مقاومت شما می شوند.

دارچین و کاهش قند خون

دارچین دارای خواص بسیاری می باشد از خواص آن می توان به کاهش گلوکز خون ناشتا و مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به پیش دیابت و دیابت نوع 2 اشاره کرد.

کدو تلخ برای درمان خانگی دیابت

کدو تلخ کمک بسیاری به مدیریت دیابت می کند. کدو تلخ دارای فواید بسیاری است. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد کدو تلخ ممکن است به مدیریت دیابت کمک کند. کدو تلخ دارویی سنتی و قدیمی برای درمان دیابت در خانه می باشد. برای استفاده از آن باید کدو تلخ را به صورت آب میوه یا پخته و سرخ کرده و همراه با غذا مصرف کرد. بسیاری از افراد بعد از جوشاندن کدو تلخ، آب آن را می نوشند.

خار مریم

عصاره گیاه خار مریم، دارای خواص بسیاری است. این عصاره ترکیبی است که خواص آنتی ‌اکسیدانی و ضد التهابی دارد و یک مقوی بسیار خوب برای کبد می باشد. خار مریم در درمان دیابت نیز موثر است.

درمان خانگی دیابت با گیاهان دارویی ضد دیابت

میوه های قاتل دیابت را بشناسید

میوه ای وجود ندارد که تاثیر بسیار مستقیمی بر از بین بردن دیابت داشته باشد. بعضی از میوه‌ ها به دلیل شاخص گلیسمی پایین برای افراد مبتلا به دیابت خوب می باشند. این میوه ها شامل توت فرنگی، زغال اخته، و تمشک، مرکبات، پرتقال و گریپ فروت، سیب، گلابی و گیلاس می باشند.

انگور برای دیابت

برخی فکر می کنند انگور به دلیل شیرین بودن گزینه مناسبی نیست ولی این گونه نمی باشد. انگور نه ‌تنها برای بیماران دیابتی ضرر ندارد بلکه از میوه های مفید برای دیابت محسوب می شود. فیبر بالایی که در مواد غذایی وجود دارد دارای فواید بسیاری برای بیماران می باشد. فیبر به سلامت بدن کمک بسیاری می کند و توسط بدن جذب نمی ‌شود. مصرف انگور به دلیل فیبر بالایی که دارد برای بیماران دیابتی خوب می باشد. این میوه حرکات روده را بهبود داده و کلسترول بد را کاهش می ‌دهد.

توت خشک برای دیابت

استفاده از توت خشک و دیگر میوه‌ های خشک مانند خرما و دیابت برای افراد دیابتی مضر نیست. البته اگر در زمان خشک کردن به آن شکر اضافه نشده باشد مضر نمی باشد.

خرمالو و دیابت

خرمالو یکی از میوه ‌های مقوی برای دیابت می باشد. این میوه دارای فیبر محلول در آب بسیاری می باشد. فیبرهای موجود در خرمالو سبب کاهش سرعت گوارش کربوهیدرات می ‌شوند و قند خون را به آرامی افزایش می ‌دهند. سعی کنید در طول روز از خرمالو استفاده کنید.

خواص سنجد برای دیابت

سنجد یکی از مواد غذایی است که دارای فواید بسیاری برای افراد مبتلا به دیابت می باشد. افرادی که مبتلا به دیابت و یا بالا بودن میزان کلسترول هستند می توانند از سنجد استفاده کنند و به درمان بیماری بپردازند. سنجد در کاهش چربی ‌های مضر بدن دارای تاثیر بسیاری است.

کلام آخر

دیابت که به آن مرض قند نیز می گویند، نوعی بیماری متابولیک مزمن می باشد. هورمونی به نام انسولین عملکرد خود را از دست می ‌دهد و دیابت ایجاد می شود. هورمون انسولین توسط غده پانکراس یا همان لوزالمعده ترشح می ‌شود. وظیفه انسولین هدایت گلوکز به سمت سلول ‌های بدن می باشد. زمانی که انسولین نتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد، گلوکز به جای ورود به سلول، در خون انباشته می ‌شود و سطح گلوکز در بدن بالا می ‌رود.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت جراحتو همواره سعی داشته شما را با راه های درمان سریع دیابت و کنترل آن آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید به سایت مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

نفیسه باباخانی

سلام، من نفیسه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی در سایت جراحتو مشغول هستم، امیدوارم بهره ی کافی را برده باشید، پذیرای پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان در کامنت ها می باشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا