آزمایش های دوران بارداری【سال1403】✅
ما امروز قصد داریم شما را با آزمایش های دوران بارداری آشنا کنیم. در دوران بارداری بانوان باردار باید آزمایشهایی را انجام دهند که ما در این مقاله درباره این آزمایشها صحبت کرده ایم. در دوران بارداری باید بهترین و با تجربه ترین متخصص زنان را انتخاب کنید و به ایشان مراجعه نمایید. پزشک ممکن است انواع مختلف غربالگری، آزمایش های بارداری و روش های تصویربرداری را در دوران بارداری به افراد توصیه کند. ما در این مقاله آزمایشهای دوران بارداری را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
آزمایشات دوران بارداری کدامند؟
پزشک ممکن است انواع مختلف آزمایش های بارداری غربالگری و روش های تصویربرداری را در دوران بارداری به افراد پیشنهاد کند. این آزمایش ها برای اطلاعات درباره سلامت جنین انجام می شوند و به متخصص زنان در بهینه سازی، مراقبت و همچنین رشد قبل از تولد کمک بسیاری می کند. یکی از مهم ترین اتفاق های زندگی افراد بارداری است که افراد باید آزمایش های لازم دوران بارداری را انجام دهند و دوران بارداری را بدون هیچ مشکلی بگذرانند. آزمایش های بارداری به عنوان آزمایش تشخیصی از مهم ترین آزمایشهایی است که اسم آن را شنیده اید. آزمایش های دوران بارداری عبارتند از:
غربالگری ژنتیکی: غربالگری ژنتیکی به تشخیص اختلالات ژنتیکی قبل از تولد می پردازد. غربالگری سه ماهه اول ترکیبی از سونوگرافی جنین و آزمایش خون مادر می باشد. غربالگری می تواند به تعیین خطر ابتلا به نقص های مادرزادی در جنین کمک بسیاری بکند. غربالگری سه ماهه دوم بارداری چند آزمایش خون می باشد. این غربالگری اطلاعاتی درباره خطر ابتلا به برخی بیماری های ژنتیکی و یا نقص های مادرزادی را ارائه می دهد. سونوگرافی ممکن است در زمان های متفاوتی برای بررسی رشد جنین، بررسی ناهنجاری های ساختاری در نوزاد و همچنین تخمین تاریخ تولد انجام شود.
آزمایش خون: برای بررسی وجود بیماری سیفلیس ایمنی نسبت به هپاتیت و سرخجه، تعیین گروه خونی، آزمایش خون انجام می شود. اگر آر اچ منفی هستید و کودک شما آر اچ مثبت باشد ممکن است بدن شما به آن واکنش نشان دهد. این اتفاق شایع است و بدون هیچ مشکلی درمان می شود و در شرایط بسیار نادری ممکن است کم خونی ایجاد شود.
سونوگرافی جنین: حتی در هفته پنجم حاملگی سونوگرافی جنین را افراد می توانند انجام دهند. در این بررسی، تصویری از جنین در حال رشد نشان داده می شود.
نمونه برداری از کوریون: در این آزمایش تعدادی از سلول های جفت بین هفته هشتم و بیستم جنینی برداشته می شود و از نظر اختلالات ژنتیکی بررسی می شود. این آزمایش به صورت معمول انجام نمی شود و فقط زمانی که سابقه بیماری های ژنتیکی وجود داشته باشد این آزمایش انجام می شود.
تست ایدز: ایدز یکی از بیماری هایی است که از مادر به جنین منتقل می شود. برای جلوگیری از انتشار این بیماری باید آزمایش آلودگی به ویروس ایدز انجام شود.
آمنیوسنتز: یک روش تشخیصی قبل از تولد که در آن مقدار کمی از مایع آمنیوتیک از کیسه اطراف جنین برداشته می شود، آمنیوسنتز نام دارد. در این روش تزریق با یک سوزن نازک که از روی شکم وارد رحم می شود و سونوگرافی انجام می شود. در این روش باید سن بالای 35 سال باشد، سونوگرافی غیر طبیعی انجام شود، اگر افراد سابقه داشتن کودک با نقایص مادرزادی را دارند باید از این آزمایش استفاده کنند.
تست تحمل گلوکز: این تست در سه ماهه دوم بارداری انجام می شود. در این تست پزشک به شما شربت قندی می دهد تا از آن استفاده کنید و بعد قند خون را در فواصل منظم اندازه می گیرد. این آزمایش نشان دهنده این است که بدن با چه سرعتی متابولیسم قند را انجام می دهد.
بررسی الکتریکی قلب جنین: این آزمایش نیز در سه ماهه دوم انجام می شود. پزشک می تواند به ضربان قلب جنین با گوشی های خاصی گوش دهد و سلامت کلی جنین را از این طریق بررسی کند. ممکن است سونوگرافی جنین برای بررسی پیشرفت رشد جنین نیز انجام شود.
آزمایش ادرار: گلبول قرمز در ادرار ممکن است نشان دهنده خونریزی باشد و همچنین گلبول های سفید برای بررسی عفونت ادراری می باشند. سطح بالای قند خون ممکن است نشان دهنده دیابت باشد که در آزمایش ادرار مورد بررسی قرار می گیرد. آزمایش ادرار برای میزان پروتئین خون نیز انجام می شود. سطوح بالای پروتئین ممکن است نشانه پره اکلامپسی باشد که عارضه ای جدی در اواخر بارداری است.
تغذیه مناسب بارداری
تغذیه مناسب در دوران بارداری بسیار ضروری می باشد. باید تغذیه صحیح قبل از بارداری آغاز شود و تا ماه آخر بارداری ادامه داشته باشد. در سه ماهه سوم بارداری کلیه ها کنترل بسیاری بر بدن دارند و مدیریت آبرسانی به بدن، انتقال مواد معدنی و استخوان سازی را بر عهده دارند به همین دلیل در سه ماهه سوم بارداری مشکلاتی که به وجود می آیند اغلب ناشی از آبرسانی به بدن، ورم و احتباس آب می باشد. بدن در سه ماهه سوم بارداری به 350 کیلو کالری نیاز دارد. در دوران بارداری به موارد زیر توجه داشته باشید:
انواع میوه ها: میوه ها سرشار از فیبر و ویتامین سی می باشند، سعی کنید در برنامه غذایی خود میوه ها را قرار دهید. در رژیم غذایی دوران بارداری توت فرنگی، پرتقال، لیمو، طالبی و کیوی را قرار دهید. ویتامین سی کمک می کند تا آهن موجود در مواد غذایی بهتر جذب بدن شود و این ویتامین سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.
گوشت گاو پخته شده و سالاد: سعی کنید در برنامه غذایی خود گوشت گاو را قرار دهید. می توانید در کنار آن سالاد کاهو همراه با تربچه، ذرت و گوجه میل کنید که سرشار از انواع ویتامین ها می باشند. با استفاده از گوشت گاو می توانید تیامین بدن خود را تامین کنید. تیامین می تواند انرژی مواد غذایی که مصرف می کنید را در بدن آزاد کند.
مایعات: یکی از علائم بارداری یبوست می باشد به همین دلیل باید در دوران بارداری آب، آب میوه، نوشیدنی های بدون کافئین، غذاهای آبکی مانند لوبیا و سوپ را میل کنید. مایعات می توانند سبب رفع یبوست شوند. همچنین غذاهای حاوی فیبر می توانند از یبوست جلوگیری کنند. برای از بین بردن یبوست می توانید فعالیت های بدنی سبکی مانند پیاده روی و شنا را انجام دهید.
خشکبار و مغزیجات: خشکبار سرشار از ویتامین e و امگا 3 می باشد. همچنین مغزیجات دارای ویتامین e و امگا 3 هستند. اگر به تنهایی مغزیجات را دوست ندارید نان هایی وجود دارند که روی آن ها مغزیجات مختلف وجود دارند. قرار دادن گردو و فندق و پسته در رژیم غذایی دواران بارداری ضروری است.
کلسیم پروتئین اسید چرب امگا 3 و آهن: دوران ارداری نیازهای کودک بیش تر می شود. کلسیم برای شکل گیری و محکم شدن استخوان ها، انواع پروتئین برای بافت های عضلانی و اسید چرب امگا 3 برای شکل گیری صحیح مغز کودک ضروری هستند. برای رفع نیاز بدن مادر به کلسیم افراد باید سعی کنند در طول روز از لبنیات مصرف کنند. شیر، ماست و پنیر مهم ترین منابع کلسیم هستند. سعی کنید در برنامه غذایی خود این منابع غذایی را قرار دهید. پروتئین باید به مقدار کافی به بدن برسد. 100 تا 150 گرم گوشت گاو یا گوشت ماهی مصرف کنید. همچنین می توانید همراه با لبنیات برای صبحانه دو عدد تخم مرغ میل کنید. تخم مرغ سرشار از پروتئین می باشد و مغذی است و گوشت قرمز سرشار از آهن می باشد. سعی کنید آهن مورد نیاز خود و جنین را دریافت کنید.
علائم دوران بارداری
متوقف شدن پریود: اگر دارای قاعدگی منظمی هستید و اکنون اثری از پریودی نیست، این امر می تواند از بارزترین علامت بارداری باشد.
تغییرات خلق و خو: یکی از علائم بارداری تغییر خلق و خو می باشد. زمانی که باردار می شوید سطح برخی از هورمون ها تغییرات چشمگیری دارند و این نوسانات هورمونی ممکن است تأثیر قابل توجهی بر احساسات بگذارد. بروز عصبانیت و اضطراب تا شادی و هیجان از نشانه های ماه اول بارداری است.
نفخ: هورمون های بارداری می توانند سبب نفخ شوند و ممکن است آن را با علائم قاعدگی اشتباه بگیرید. در این مواقع سعی کنید از فیبر غذایی و ورزش منظم استفاده کنید.
گرفتگی و درد لگنی: برخی بانوان باردار در اوایل بارداری و در روز ها و هفته های اول دچار اسپاسم مجرای ادراری می شوند که علائم آن مانند درد قاعدگی می باشد. اگر این دردها آزار دهنده و ادامه دار بودند هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه نمایید.
لکه بینی: مشاهده لکه های خون روی لباس ممکن است نشانه لانه گزینی باشد. در این فرایند تخمک بارور شده به جداره رحم متصل شده و باعث لکه بینی کمی می شود.
تکرر ادرار: در دوران بارداری حجم خون بدن بیش تر می شود. زیاد شدن خون در دوران بارداری به این معنی است که کلیه ها باید مایعات بیش تری را فیلتر کنند و متعاقب آن حجم ادرار نیز افزایش پیدا می کند. برخی علائم بارداری در طول زمان برطرف می شوند ولی تکرر ادرار ممکن است زمان بیش تری طول بکشد. برای کاهش این علائم هرگز مصرف مایعات را کاهش ندهید.
خستگی: در دوران بارداری ممکن است از قبل بیش تر احساس خستگی کنید. تغییرات هورمون پروژسترون یکی از اصلی ترین عوامل آن می باشد اما خوشبختانه با وارد شدن به سه ماهه دوم این علامت نیز برطرف می شود.
حالت تهوع: بعد از گذشت ماه اول بارداری تهوع صبحگاهی معمولاً بروز می کند ولی برخی بانوان آن را زودتر از سایرین احساس می کنند و برخی نیز هرگز دچار تهوع بارداری نمی شوند. برای کاهش حالت تهوع، مایعات گرم و ولرم و بنوشید و مولتی ویتامین های بارداری را به خوبی مصرف کنید و همچنین از دمنوش زنجبیل استفاده نمایید.
یبوست: افزایش برخی هورمون ها در ماه اول بارداری تاثیر بسیاری بر حرکات روده می گذارد و سبب تنبلی روده می شود. این تغییرات سبب سخت شدن اجابت مزاج و ابتلا به یبوست می شود. آهنی که در برخی از مولتی ویتامین ها وجود دارند می توانند در ایجاد یبوست در بارداری نقش داشته باشند. نباید به دلیل بروز یبوست، مصرف مکمل ها را قطع کرد و یا کاهش داد. مصرف فیبر، پیاده روی و ورزش های هوازی مناسب مادران باردار به تصحیح حرکات روده کمک بسایری می کنند.
تنفر غذایی: یکی از مهم ترین علائم اوایل بارداری تقویت حس بویایی و افزایش حساسیت نسبت به برخی مواد غذایی می باشد. این تغییر ممکن است سبب شدید شدن تهوع صبحگاهی شود. برای کاهش تنفر غذایی، تهویه مناسب خانه و استفاده از هود آشپزخانه مفید می باشد.
بهترین زمان برای انجام تست بارداری چه زمانی است؟
بانوان بعد از مشاهده عقب افتادن قاعدگی باید هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه نمایند و آزمایش بارداری بدهند. ممکن است تست بارداری 10 روز بعد از رابطه جنسی، مثبت شود. اگر در 10 روز اول، بارداری در تست مشخص نشود نباید نگرانی در دل راه دهید زیرا به طور معمول حدوداً 3 هفته زمان می برد تا این هورمون به قدر کافی در ادرار مشاهده شود تا آزمایش بارداری مثبت شود. افراد می توانند از تست های بارداری مقرون به صرفه تر و قابل اعتماد تری استفاده کنند که بدون نسخه در دسترس هستند. افراد می توانند از تست های خانگی در صورت مشاهده علائم بارداری استفاده کنند. این تست ها می توانند در عرض 2 تا 10 دقیقه نشان دهند که فرد بارداری است و یا علائم به دلایل دیگری رخ داده اند. تست های خانگی در موارد مثبت بارداری، صحت کافی در تشخیص را دارند.
کلام آخر
بانوان بعد از مشاهده عقب افتادن قاعدگی باید هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه نمایند و آزمایش بارداری بدهند. ممکن است تست بارداری 10 روز بعد از رابطه جنسی، مثبت شود. اگر در 10 روز اول، بارداری در تست مشخص نشود نباید نگرانی در دل راه دهید زیرا به طور معمول حدوداً 3 هفته زمان می برد تا این هورمون به قدر کافی در ادرار مشاهده شود تا آزمایش بارداری مثبت شود. آزمایش های دوران بارداری را به طور منظم انجام دهید تا دچار مشکل در بارداری نشوید.
از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت جراحتو همواره سعی داشته شما را با آزمایش های دوران بارداری آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد به سایت مراجعه کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.