پزشکان

بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج【سال1403】❤️ + لیست 10تایی

در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج آشنا کنیم؛ اما قبل از آن بهتر است با نحوه عملکرد دستگاه ادراری و بیماری هایی که سلامت آن را تهدید می کنند، بیشتر آشنا شوید. از آن جایی که، امروزه اختلالات و بیماری های دستگاه ادراری، تعداد قابل توجهی از افراد را درگیر کرده است، مراجعه به پزشکی حاذق و با تجربه که با دانش خود قادر به ارائه راه های درمانی مؤثر با کمترین عوارض باشد، بسیار با اهمیت است؛ قطعا لیست ارائه شده در این مقاله که مجموعه ای بی نظیر از بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج را در بر می گیرد، در این زمینه راه گشا خواهد بود.

نحوه عملکرد دستگاه ادراری چگونه است؟

عملکرد اصلی سیستم ادراری پاکسازی و فیلتر کردن خون و تولید ادرار به عنوان یک محصول جانبی زائد می باشد. به بیان دیگر، دستگاه ادراری با حذف مواد زائد مانند اوره، نمک اضافی، آب اضافی و سایر مواردی که بدن به آن ها نیاز ندارد، همه چیز را در تعادل نگه می دارد. اندام های دستگاه ادراری، شامل کلیه ها، لگنچه کلیوی، حالب ها، مثانه و مجرای ادرار است.

بدن مواد مغذی را از غذا می گیرد و آن را به انرژی تبدیل می کند. پس از این که بدن مواد غذایی مورد نیاز خود را دریافت کرد، مواد زائد در روده و خون باقی می مانند. کلیه ها و سیستم ادراری به بدن کمک می کنند، تا مواد زائد مایعی که اوره نامیده می شوند، دفع کرده و تعادل مواد شیمیایی مانند پتاسیم، سدیم و آب را حفظ کنند.

اوره زمانی تولید می شود که غذاهای حاوی پروتئین مانند گوشت، مرغ و برخی سبزیجات در بدن تجزیه شوند. اوره در جریان خون به کلیه ها منتقل می شود و از آن جا همراه با آب و سایر مواد زائد به شکل ادرار از بدن خارج می شود. تنظیم فشار خون و تولید اریتروپوئیتین، که تولید گلبول های قرمز را در مغز استخوان کنترل می کند، از دیگر وظایف مهم کلیه ها می باشد. کلیه ها همچنین تعادل اسید – باز را تنظیم کرده و مایعات را ذخیره می کنند.

نحوه عملکرد دستگاه ادراری چگونه است؟

کلیه سالم به طور متوسط می تواند یک تا دو لیتر ادرار در روز تولید کند؛ و البته این مقدار با توجه به میزان مایعات دریافتی، داروها و رژیم غذایی فرد در طول روز متغیر است. جالب است بدانید ادرار طبیعی و سالم به رنگ کاهی کم رنگ یا زرد شفاف است. ادرار زرد تیره یا عسلی به این معنی است که شما به آب بیشتری نیاز دارید. همچنین، رنگ قهوه ای تیره تر ممکن است نشان دهنده ی مشکل کبدی یا کم آبی شدید باشد. در نهایت، ادرار صورتی یا قرمز رنگ، ممکن است به معنای وجود خون در ادرار باشد.

انتخاب بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج

اختلالات دستگاه ادراری و مجاری ادرار، طیف وسیعی از بیماری ها را در بر می گیرند. جهت درمان این دسته از بیماری ها متخصصان مختلفی می توانند به فرد بیمار کمک کنند تا در کوتاه ترین زمان ممکن بهبود یابد. با ظهور اولین نشانه های هشداردهنده مبنی بر وجود اشکال در عملکرد سیستم ادراری، شما می توانید به اورولوژیست ها مراجعه کنید.

علاوه بر بهترین دکتر اورولوژی در کرج، بهترین دکتر اورولوژی اطفال در کرج نیز می تواند بیماری های دستگاه ادراری کودک شما را درمان کند. پزشکان اورولوژی می توانند مشکلات مربوط به دستگاه ادراری مانند کلیه ها، مثانه، مجاری ادرار، غدد آدرنال و همچنین بیماری های مربوط به دستگاه تناسلی آقایان را شناسایی و درمان کنند.

علاوه بر اورولوژیست ها، متخصصان نفرولوژی نیز می تواند مشکلات مربوط به دستگاه ادراری فرد را تشخیص داده و بهترین روش درمانی را برای بهبود وی، تعیین کند. نفرولوژیست، متخصص در مدیریت و درمان بیماری های کلیوی است. همچنین، در صورت بروز اختلال در عملکرد و سلامت کلیه های کودک خود می توانید از خدمات بهترین دکتر کلیه اطفال در کرج بهره مند شوید.

انتخاب بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج

بعد از انتخاب پزشک مورد نظر، بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج، در اولین جلسه ویزیت، شرح حال کاملی از بیمار دریافت می کند. وی اطلاعات لازم درباره ی سوابق پزشکی فردی و خانوادگی، داروهای مصرفی، علائم و نشانه هایی مانند احساس سوزش در هنگام ادرار، رنگ و یا بوی ادرار و … را از بیمار کسب می کند.

بهترین دکتر مجاری ادرار در کرج، بعد از انجام معاینه ی فیزیکی، تست های تشخیصی را جهت شناسایی نوع بیماری دستگاه ادراری، تجویز می کند. آزمایش خون، آزمایش ادرار، استفاده از روش های تصویربرداری مختلف (مانند سونوگرافی، ام آر آی) و حتی بیوپسی یا نمونه برداری از کلیه، از جمله تست های تشخیصی است که بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج از آن ها استفاده خواهد کرد.

بعد از تشخیص نوع بیماری و میزان پیشرفت آن در بدن توسط بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج، وی روش درمانی خود را تنظیم کرده و از بیمار می خواهد مطابق با دستورالعمل ها و توصیه های ارائه شده، روند درمان را طی کند. برخی از بیماری های مربوط به سیستم ادراری مزمن بوده و در درازمدت به درمان پاسخ خواهند داد. از سوی دیگر، سایر بیماری های دستگاه ادراری با روش های درمانی رایج مانند دارو درمانی و یا جراحی درمانی قابل کنترل، بهبود و درمان هستند. ما در ادامه فهرستی از بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج را به شما عزیزان ارائه می دهیم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.

آناتومی سیستم ادراری

برای درک بهتر نحوه ی عملکرد دستگاه ادراری، بهتر است با آناتومی و اجزای تشکیل دهنده آن بیشتر آشنا شوید. سیستم ادراری از اعضای زیر تشکیل شده است:

  • کلیه ها: یک جفت کلیه به رنگ قهوه ای مایل به ارغوانی که مواد زائد خون را از طریق واحدهای فیلتر کننده کوچکی به نام نفرون خارج می کنند. هر نفرون از گلوله ای از مویرگ های خونی کوچک به نام گلومرول و یک لوله ی کوچک به نام توبول کلیوی تشکیل شده است. آب و مواد زائد توسط گلومرول از خون جدا شده و سپس، داخل توبول ها جاری می شود.
  • لگنچه کلیوی: ادرارهای جمع شده از توبول ها، وارد قسمت قیفی شکلی به نام لگنچه کلیه می شوند و بعد به حالب ها می ریزند.
  • حالب ها: هر کلیه دارای یک لوله ی باریک به نام حالب است که ادرار را از کلیه به مثانه می برد. ماهیچه های دیواره حالب، منقبض و منبسط می شوند و ادرار را به سمت پایین این لوله ها، دور از کلیه ها، می فرستند. تقریباً حدود هر 10 تا 15 ثانیه، ادرار از حالب ها به داخل مثانه تخلیه می شود. در صورت برگشت ادرار یا بی حرکت ماندن آن، خطر عفونت کلیه وجود خواهد داشت.
آناتومی سیستم ادراری
  • مثانه: مثانه یک عضو مثلثی شکل و توخالی است که در قسمت تحتانی شکم قرار دارد. دیواره های آن برای ذخیره ادرار، شل و منبسط شده و در مقابل، برای تخلیه ی ادرار از طریق مجرای ادرار، منقبض می شوند.
  • اسفنکتر: دو ماهیچه ی اسفنکتر، ماهیچه های دایره ای شکلی هستند که مانند یک نوار لاستیکی در اطراف دهانه مثانه، از نشت ادرار جلوگیری می کنند.
  • اعصاب مثانه: اعصاب مثانه، هنگامی که زمان ادرار کردن یا تخلیه ی مثانه فرا می رسد، به فرد هشدار می دهند.
  • مجرای ادرار: لوله ای که اجازه می دهد ادرار به خارج از بدن هدایت شود، مجرای ادرار نام دارد. مغز به ماهیچه های مثانه سیگنال می دهد، که منقبض شوند، تا ادرار از مثانه خارج گردد. همزمان، مغز به ماهیچه های اسفنکتر سیگنال می دهد، که شل شوند تا ادرار از طریق مجرای ادرار از مثانه خارج شود. هنگامی که همه ی سیگنال ها به ترتیب درست انجام شوند، ادرار طبیعی روی می دهد.

رایج ترین بیماری های دستگاه ادراری

بیماری های مربوط به دستگاه ادراری به دو دسته تقسیم می شوند: بیماری های کلیوی دستگاه ادراری و بیماری های غیر کلیوی دستگاه ادراری. بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج، با دانش و مهارت خود، بعد از شناسایی نوع بیماری نسبت به ارائه ی برنامه ی درمانی مناسب، اقدام خواهد کرد. در ادامه با این بیماری ها بیشتر آشنا خواهید شد.

1- بیماری های رایج کلیوی دستگاه ادراری

  • سرطان کلیه
  • عفونت کلیه
  • نارسایی کلیوی
  • سندروم نفروتیک
  • کیست های کلیوی
  • بیماری دیابتی کلیه یا نفروپاتی کلیه
  • سنگ کلیه؛ پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی این بیماری و دسترسی به لیست برترین پزشکان این حوزه، مقاله بهترین دکتر سنگ کلیه در کرج را مطالعه بفرمایید.
رایج ترین بیماری های دستگاه ادراری

2- بیماری های رایج غیر کلیوی دستگاه ادراری

  • شب ادراری
  • عفونت مثانه
  • سرطان مثانه
  • عفونت ادراری
  • بی اختیاری ادراری
  • انسداد مجاری ادرار
  • سندرم مثانه دردناک

کلام آخر

مشکلات و بیماری های دستگاه ادراری، در افراد با سنین مختلف (اطفال و بزرگسالان) و در جنسیت های متفاوت (زن و مرد) روی می دهند. برخی از این بیماری ها با درمان های ساده به طور کلی رفع می شوند؛ و برخی دیگر در صورت عدم درمان به موقع، به بیماری های مزمن تبدیل شده و گاهی به کارگیری روش های درمانی پیشرفته نیز، کارساز نخواهد بود؛ در نتیجه، مراجعه به پزشکی متخصص در بهترین و کوتاه ترین زمان ممکن، امری است که نباید نسبت به آن بی توجه باشید.

سایت جراحتو سعی بر آن داشته تا شما را با بهترین دکتر مجاری ادراری در کرج آشنا کند؛ از شما سپاسگزاریم که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید. در صورت داشتن سؤال و تمایل به دریافت مشاوره می توانید با شماره تلفن های مذکور تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (26 امتیاز)

زهرا نیک پور

من زهرا نیک پور هستم؛ دانشجوی رشته‌ی کامپیوتر در دانشگاه ولیعصر تهران که علاقه زیادی به تولید محتوای حوزه سلامت و پزشکی دارم. امیدوارم با ارائه اطلاعات مفید و ارزشمند توانسته باشم به شما در زمینه انواع جراحی زیبایی کمک کنم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا