جراحی زیبایی

با عوارض و مراقبت های بعد از پیکرتراشی آشنا شوید【سال1403】⭐️

با مطالعه این مقاله با عوارض و مراقبت های بعد از پیکرتراشی آشنا شوید. افرادی که در قسمت های مختلف بدن مانند شکم، پهلو، ران، پاها و … دارای چربی های اضافه هستند می توانند با انجام پیکرتراشی چربی های اضافه را از بین ببرند. پیکرتراشی یکی از روش های از بین بردن چربی های اضافی می باشد. این جراحی دارای روش های مختلفی است که هر روشی دارای عوارض و معایبی است. برای انجام این جراحی باید به بهترین و با تجربه ترین پزشک مراجعه کنید. پزشک شما قبل از انجام پیکرتراشی تمامی نکات مورد نیاز را برای شما بیان می نمایند.

پیکرتراشی چیست؟

پیکرتراشی سبب حذف چربی ‌های اضافی می شود و همچنین افتادگی پوست قسمت ‌های مختلف بدن را از بین می برد. پیکرتراشی سبب از بین بردن افتادگی پوست قسمت هایی مانند شکم، صورت، غبغب، بازو، ران، باسن، سینه و … می شود. پیکرتراشی دارای روش های مختلفی است که هرکدام دارای مزایا و معایبی است. هر یک از روش های مختلف پیکرتراشی به صورت مرحله ‌ای و در طی چند جلسه انجام می ‌شوند. اگر پوست افراد دارای خاصیت ارتجاعی بالایی باشد روش هایی مانند لیپوماتیک و لیپوساکشن روش های مناسبی می باشند. البته از روش لیپولیز برای رفع چربی ‌های اضافی و فرم ‌دهی می توان استفاده کرد.

ولی افرادی که دارای قابلیت ارتجاعی پوست ضعیفی هستند دارای افتادگی شدیدی می باشند باید از ترکیبی از روش ‌های ذکر شده و جراحی پیکرتراشی استفاده کنند. قبل از انجام پیکرتراشی باید روند کاهش وزن افراد تثبیت شود. کاهش و افزایش وزن بعد از جراحی، سبب ایجاد چروک ‌های پوستی، کشیدگی پوست و حتی ایجاد زخم می ‌شود. جراحی پیکرتراشی تحت بیهوشی کامل انجام می‌ شود. در برخی از مواقع ممکن است از بیهوشی اپیدورال (بی‌حسی موضعی که بدن را از کمر به پایین بی‌ حس می ‌کنند) استفاده شود. برای انجام پیکرتراشی باید به بهترین جراح پیکرتراشی در تهران مراجعه نمایید.

پیکرتراشی چیست؟

عوارض پیکر تراشی

پیکرتراشی همانند دیگر عمل های جراحی دارای عوارضی می باشد. برای کاهش عوارض خطرناک باید به بهترین و با تجربه ترین پزشک مراجعه کنید. برخی از عوارض پیکرتراشی عبارتند از:

جای زخم و تشکیل بافت اسکار

یکی از عوارض پیکرتراشی جای زخم و تشکیل بافت اسکار می باشد. در این روش می ‌توان مقدار مختلفی از رسوبات چربی اضافی لایه‌ های زیرین پوست را برداشت. به همین دلیل چنین روش هایی باید برش‌ های عمیق و طولانی را ایجاد کرد. در حالتی که پوست فرد خاصیت ارتجاعی کم تری داشته باشد میزان برش‌ های ایجاد شده و زخم‌ ها طول می کشند تا بهبود یابند.

بعد از کانتورینگ بدن فرد با جای زخم روی بدن خود مواجه می ‌شود که اجتناب ‌ناپذیر است. با مراجعه به بهترین و با تجربه ترین جراح می توانید از این عارضه بکاهید. بهترین جراحان و پزشکان تمام تلاش خود را می کنند تا جای زخم کم تری را بر جای بگذارند. برای پیشگیری از این عارضه بهتر است جراح طی جلسه مشاوره قبل از انتخاب شیوه پیکرتراشی تمامی نکات مورد نظر را برای بیمار خو بیان نماید.

ایجاد مایع اضافی (سروما)

از دیگر عوارض پیکرتراشی می توان به ایجاد سروما یا تشکیل مایع خونی اضافی در لایه ‌های زیرین پوست اشاره کرد. برای خارج کردن این عارضه و عدم ابتلای فرد به بیماری ‌های ریوی و قلبی پزشک سعی می کند از لوله‌ های زهکشی استفاده کند. چنین لوله هایی کمک بسیاری به خارج کردن این مایع خونی می کند. برای کاهش این عوارض به بهترین جراح پیکرتراشی مراجعه کنید.

آمبولی

یکی از عوارض بسیار بد و خطرناک پیکرتراشی لخته شدن خون و تجمع آن و یا چربی در رگ ‌های عمقی می باشد. این عارضه وارد خون شده و با گرفتگی دریچه‌ های قلبی سبب سکته فرد می شود. به پزشکی مراجعه کنید که دارای مهارت های بسیاری باشد.

خونریزی داخلی

خونریزی داخلی از دیگر عوارض پیکرتراشی می باشد که جزء عوارض جانبی بالقوه در فرد بیمار می باشد. وارد شدن ضربه یا دیگر شیوه هایی که سبب ایجاد خونریزی داخلی می‌ شود موجب می‌ شود تا حالتی مانند سروما در بدن تشکیل شود. در شرایط نادر برای از بین بردن این عارضه باید جراحی صورت گیرد.

وارد شدن فشار به اندام

کسانی که جراحی پیکرتراشی را انجام داده ‌اند به دلیل سبک شدن بدن خود فکر می کنند بعد از گذشت مدت زمان کوتاه می توانند فعالیت های روزانه و معمولی خود را انجام دهند و همین امر سبب فشار آمدن به بخیه ها و همچنین باز شدن بخیه ها می شود. افرادی که از این جراحی استفاده می کنند باید قبل از انجام فعالیت های مختلف با پزشک خود صحبت کنند.

تورم و کبودی

یکی از شایع ترین عوارض پیکرتراشی متورم شدن بدن و ایجاد کبودی در اندام تحت جراحی می باشد. در انجام این جراحی مقدار قابل توجهی چربی از بدن خارج می شود و به همین دلیل بدن واکنش خود را با ایجاد تورم و کبودی به این کار نشان می ‌دهد. تورم و کبودی موقتی است و بعد از مدت زمان کوتاهی از بین خواهد رفت و جای نگرانی ندارد.

احساس درد و عفونت

در کانتورینگ بدن بسیاری از بافت ‌های بدن و پوست دچار تغییرات می شوند که با از بین رفتن اثرات مواد بیهوشی، احساس درد در بیمار به وجود می آید. احساس درد بسیار طبیعی است و موقتی می باشد. البته اگر این درد ادامه دار باشد احتمال وجود عفونت در ناحیه وجود دارد. پزشک برای شما آنتی ‌بیوتیک‌ هایی بعد از جراحی تجویز می کند که باید به خوبی از داروها استفاده کنید و سعی کنید به موقع از آن ها استفاده کنید تا دچار عفونت نشوید.

هر یک از شیوه‌ های درمانی جراحی زیبایی نیز ممکن است عوارض مشترکی و خطرات مخصوص داشته باشند و برای کاهش چنین عوارضی باید به بهترین و با تجربه ترین پزشک و معتبرترین کلینیک مراجعه کنید.

هزینه پیکرتراشی

هزینه‌ های پیکرتراشی ‌به روشی که پزشک برای افراد انتخاب می ‌کند و همچنین به ناحیه ای که قصد تغییر در آن را دارید بستگی دارد. هزینه جراحی در هر کلینیک و توسط هر پزشکی متفاوت می باشد. هزینه پیکرتراشی به سابقه و تجربه‌ ای که پزشک در این زمینه دارد بستگی دارد. یکی از عواملی که در هزینه تاثیر گذار است نواحی متفاوتی است که قصد دارید آن را تغییر دهید. برای انجام این جراحی باید به بهترین و با تجربه ترین پزشک مراجعه کنید. پیکرتراشی شامل بیمه‌ های درمانی و تکمیلی نمی‌ شود، زیرا جزء عمل‌ های زیبایی می باشد.

هزینه پیکرتراشی

چه روش‌ هایی برای پیکرتراشی وجود دارد؟

پیکرتراشی یکی از جراحی های زیبایی برای از بین بردن چربی های اضافه می باشد. این جراحی را می ‌توان هم به ‌صورت عمل جراحی و هم از طریق دستگاه‌ های پزشکی انجام داد. در این قسمت درباره انواع روش های پیکرتراشی صحبت کرده ایم. در این قسمت روش های جراحی و روش با دستگاه ‌های پزشکی را در اختیار شما قرار داده ایم:

لیپوساکشن

لیپوساکشن یکی از روش های پیکرتراشی است که بسیار محبوب می باشد. این روش چه در خارج و چه در ایران جزء روش های بسیار محبوب بین مردم می باشد. لیپوساکشن به عنوان یک عمل جراحی شناخته می ‌شود. در این روش، پزشک ابتدا قسمتی از ناحیه مورد نظر را برش می ‌دهد و در این روش از لوله ای استفاده می شود تا چربی ها از بدن خارج شوند.

پزشکان برای نواحی مانند ران، شکم، پهلو، بازو یا غبغب از روش لیپوساکشن استفاده می ‌کنند. دوره نقاهت این جراحی 6 تا 8 هفته می باشد و این روش دارای عوارضی است که از عوارض آن می توان به عوارضی مثل کبودی، درد، تورم و قرمزی در ناحیه‌ انجام شده اشاره کرد که این عوارض طبیعی اند و بعد از مدت کوتاهی از بین خواهند رفت.

لیپوماتیک

از دیگر روش های پیکرتراشی می توان به لیپوماتیک اشاره کرد که لیپوساکشن و لیپوماتیک دو روش تقریباً مشابه می باشند. تنها تفاوت با این تفاوت که این دو روش این است که در لیپوماتیک، نیازی به بریدن بخشی از ناحیه مورد نظر وجود ندارد. در روش لیپوماتیک لوله ‌هایی توسط پزشک به داخل ناحیه بدن‌ وارد می‌ شود تا چربی ‌های اضافی حذف شوند.

برای انجام لیپوماتیک افرادی که از سیگار استفاده می کنند باید دو هفته سیگار و مشروبات الکلی را کنار بگذارید. لیپوماتیک نسبت به لیپوساکشن عمل کوتاه ‌تری است و دوره نقاهت این روش از 6 هفته است و همچنین بسیار ماندگار تر می باشد.

لیپولیزر

لیپولیزر یکی از روش های دیگر پیکرتراشی است که دم دستی تر می باشد و افرادی که از جراحی ترس دارند می توانند از این روش استفاده کنند. در این روش‌، پزشک دستگاهی را روی نواحی مورد نظر قرار می دهد و دستگاه چربی‌ های اضافه در آن ناحیه را حذف می کند.

در این روش کلاژن‌ سازی از طریق حرارت اضافی‌ که به آن ناحیه می ‌دهد، بیش ‌تر می ‌کند و به این شکل، چربی‌ سوزی به شکل سریع‌تر و بیش‌ تری انجام می‌شود. سریع تر و بیش تر انجام می شود. البته، این روش نیز مانند دیگر روش ها دارای عوارضی می باشد. بعد از انجام لیپولیزر، ممکن است درد زیادی داشته باشید یا تورم زیادی در ناحیه مورد نظر احساس کنید. البته این عوارض طبیعی اند و بعد از مدت زمان کوتاهی از بین خواهند رفت.

اقدامات قبل از عمل پیکرتراشی

اقدامات قبل از این روش به منظور آمادگی برای پروسه جراحی صورت می گیرد. انجام چنین اقداماتی باعث می شود تا مشکلی برای شما در حین عمل و بعد از آن پیش نیاید. برخی از اقدامات قبل از پیکرتراشی عبارتند از:

  • افراد باید سعی کنند سه هفته قبل از انجام پیکرتراشی از داروهای رقیق کننده خون استفاده نکنند. این داروها شامل آسپرین، ایبوپروفن و.. هستند.
  • قبل از انجام پیکرتراشی اگر از دخانیات و مشروبات الکلی استفاده می کند باید مصرف آن ها را قطع کنید زیرا دخانیات و الکل سبب بروز اختلالاتی در روند عمل پیکر تراشی و بهبودی بعد از آن می شود.
  • قبل از انجام عمل جراحی به خوبی استحمام کنید و در روز انجام عمل زیورآلات خود را در بیارید و همچنین آرایش نکنید.
  • سعی کنید از لباس های گشاد و راحت استفاده کنید.
  • سعی کنید در روز جراحی ناشتا باشید و چیزی میل نکنید.
  • اگر دارای رژیم غذایی هستید چند روز قبل از انجام پیکرتراشی نباید رژیم غذایی را رعایت کنید. سعی کنید از غذاهای خوب و مفید استفاده کنید.
  • سعی کنید شب قبل از عمل به مقدار کافی استراحت کنید و از سه روز قبل از عمل کافئین استفاده نکنید.
اقدامات قبل از عمل پیکرتراشی

مراقبت های بعد از عمل پیکرتراشی

مراقبت های بعد از پیکرتراشی اهمیت زیادی دارد و کمک می کند تا شما هر چه سریع تر بهبود یابید و دچار مشکلات خطرناک نشوید. رعایت مراقبت های بعد از پیکرتراشی تأثیر زیادی بر نتیجه نهایی عمل دارد و سبب بهبودی سریع تر می شوند. برخی اقداماتی که باید بعد از جراحی پیکرتراشی انجام دهید عبارتند از:

  • از محل استخراج چربی به خوبی محافظت کنید و سعی کنید بسیار تمیز نگه دارید زیرا ممکن است دچار عفونت شوید.  
  • بعد از عمل پیکرتراشی ممکن است بیمار مقداری خونریزی داشته باشد. برای جلوگیری از خونریزی ممکن است جراح داروهایی را تجویز کند که باید به موقع مصرف شود و همچنین بسیار توجه داشته باشید کارهای سنگین انجام ندهید زیرا خونریزی شما بیش تر می شود.
  • سعی کنید بعد از انجام پیکرتراشی از دخانیات و مشروبات الکلی استفاده نکنید زیرا باعث طولانی شدن دوره نقاهت می ‌شود و باید حداقل تا یک ماه پس از پیکر تراشی قطع شود.
  • سعی کنید در روزهای اول بعد از پیکرتراشی از آب میوه های طبیعی مانند آب آناناس و آب پرتقال استفاده کنید.
  • در حین عمل از لیدوکائین به عنوان داروی بی حسی استفاده می ‌شود. به دلیل استفاده از این ماده در ساعت اول ممکن است حالت‌ هایی همچون لرزیدن بدن و عضلات، مورمور شدن، لرزش پا، وزوز گوش، مشکل در تکلم، حالت گیجی و… داشته باشید. چنین حالتی طبیعی است و بعد از گذشت چند ساعت برطرف می شود.

کلام آخر

پیکرتراشی سبب حذف چربی ‌های اضافی می شود و همچنین افتادگی پوست قسمت ‌های مختلف بدن را از بین می برد. پیکرتراشی سبب از بین بردن افتادگی پوست قسمت هایی مانند شکم، صورت، غبغب، بازو، ران، باسن، سینه و … می شود. پیکرتراشی دارای روش های مختلفی است که هرکدام دارای مزایا و معایبی است. هر یک از روش های مختلف پیکرتراشی به صورت مرحله ‌ای و در طی چند جلسه انجام می ‌شوند. اگر پوست افراد دارای خاصیت ارتجاعی بالایی باشد روش هایی مانند لیپوماتیک و لیپوساکشن روش های مناسبی می باشند.

از شما سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. امیدواریم بعد از مطالعه این مقاله با عوارض و مراقبت های بعد از پیکرتراشی آشنا شوید. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

نفیسه باباخانی

سلام، من نفیسه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی در سایت جراحتو مشغول هستم، امیدوارم بهره ی کافی را برده باشید، پذیرای پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان در کامنت ها می باشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 + 9 =

دکمه بازگشت به بالا